Bemutatták az ötajtós Mitsubishi Lancert Genfben

2008. február 25. | 14:24 | 4Si

Ugyan még mindig csak prototípusként mutatja be a Mitsubishi a megújult Lancer csapotthátú változatát, de már sejthető, hogy a szériagyártmány se fog sokban eltérni az imént bemutatott autótól.

A Mitsubishi ezzel kiván válaszolni a hagyománytörő Subarunak az új Impreza csapotthátú konstrukciójára. Ugyanis eddig mindkét márka szigorúan ragaszkodott a nagyvadak szedán kivitelezéséhez, most azonban a Subaru kifejezetten hátrányára változtatott az Impreza kinézetén. Míg az új Subaru Impreza jellegtelen, idétlen kinézetű, addig a Mitsubishi a csapotthátú Lancer-ből is képes sportos, jó megjelenésű, dögös autót kreálni.

A hátulja első ránézésre nem tűnik annyira szépnek, de ha jobban megnézzük, azért fel lehet fedezni a szépségre utaló nyomokat. A Subaru Impreza seggénél viszont mindenképpen szebb. Szép a két, oldalra vezetett kipufogóvég és a hátsó lámpák. A vasalódeszka spoiler nem biztos, hogy kell rá, de így sem néz ki bénán. A tetején lévő kis cápauszony antenna valószínűleg BMW lopás, de határozottan illik hozzá. Kérdéses továbbá, hogy mennyire lehet majd kilátni hátra, ránézésre azt mondanám, hogy hasonlóan a Honda Civichez itt sem lehet majd nagyon bámészkodni.

Motorválaszték:

  • 1.5 és 1.8 benzines
  • 2.0 dízel
  • 2.0 turbós, 300 lovas Evolution benzines
  • 2.0(visszahangolt) turbós, 240 lovas Ralliart benzines

A 240 lovas verzióban az SST dupla kuplungos automata-váltó dolgozik, melynek legnagyobb nyomatéka 343 Nm. Valamint összkerék-hajtás és körülményekhez alkalmazkodó aktív középső differenciálmű segíti a fenevad útontartását.


Kategória: Fotók, Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: