Mindig a legújabb a legszebb?

2007. október 16. | 22:49 | jellem

Az utóbbi időben nem egyszerű a válasz arra a kérdésre, hogy mindig a legújabb, legfrissebb modell a legszebb-e. Nem egyértelmű a válasz például az új Subaru Imprezánál vagy akár a hazánkban a héten debütált Renault Laguna harmadik generációjánál sem.

A Subarunál nyíltan vállalták, hogy azért szakítottak az eddigi lépcsőshátú kasztnival, mivel nem volt elég sikeres az alapmodell. Akik Imprezát vettek, azok nagyrészt a WRX vagy a WRX STi-t vásárolták, a teljesen hétköznapi verziót azonban már csak elég kevesen vették. A Subaru célja az új Imprezával, hogy a családosok között is elterjedt legyen az autó és ne csak a sebesség és élményhajhászok vásárolják. A jövőben majd kiderül, hogy sikerül-e a megcélzott réteget maguk mellé csábítani a Civic, Auris, és Golf mellől, vagy pedig még a WRX STi vásárlók is elpártolnak a márkától.

A másik új modell, aminél felmerülhet az említett kérdés, az új Laguna. A Renault-nak nagy érdeme, hogy elismerte azt, hogy minőségben és megbízhatóságban egyelőre nem tudják felvenni a versenyt a japán társakkal. Már a Laguna II ráncfelvarrásánál arról beszéltek, hogy a kitűzött cél az Avensis minősége és megbízhatósága, és igyekeznek majd az új modell gyártásakor, hogy elérjék céljukat.

Nem lesz egyszerű dolga az új modellnek, hiszen már nem rendelkezik annyi újdonsággal a kategóriában. A Laguna II megjelenésekor először ért el 5 csillagot az EuroNCAP töréstesztjén, újdonság volt a kulcskártya és a gombbal indítás, illetve a guminyomás-ellenőrző rendszer. Az új Laguna külseje a környezetemben megkérdezett embereknek nem tetszett, amit általában Citroenes elejének, illetve új Mondeós hátuljának köszönhet. Belülről már teljesen más a helyzet, sokaknak (köztük nekem is) nagyon tetszik, talán még egy nagyobb kategóriában is megállná a helyét.

Az autó alapára 5 350 000 Ft. Ennyiért egy alapfelszereltségű, 110 lóerős 1.6-os változatot kapunk. A benzines változat az 1.6-oson kívül áll még egy 2.0 L-es 140 lóerős, illetve egy ugyancsak 2.0 L-es, de turbóval megspékelt 170 lóerős változatból. Nem nagy meglepetésre a dízel paletta a szélesebb, aminek legalján egy gyenge, ám állítólag annál takarékosabb dízel áll, ami mindössze 110 lóerős. Választhatunk továbbá még 4 féle 2.0 L-es dízel közül, melyek 130, 150 és 175 lóerősek. Érdekesség, hogy a benzines 2.0T (170 LE) egy árban van az ugyancsak 2.0-es (175 LE) csúcsdízellel. A közeljövőben igyekszünk majd egy tesztben megismerkedni az új Lagunával, azon belül is a 175 lóerős dízel lenne a cél, hogy összehasonlíthassuk a kategória és a világ legerősebb és legtisztább 4 hengeres dízelével, a Toyota D-CAT motorjával.

Kategória: Nincs


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: