Kettős Citroën győzelem Írországban

2007. november 21. | 15:20 | 4Si

Írországban a Sébastien Loeb-Daniel Elena páros megnyerte a ralivilágbajnokság 15. futamát a Citroën C4 WRC-vel, és ezzel a “Pilóták” versenyében Loeb ismét az élen áll*. A második helyre a csapattárs Dani Sordo-Marc Martí páros ért be.

A kettős győzelem nagyon nagy öröm számomra – mondta Guy Fréquelin. – Már a felkészülés alatt éreztük, hogy ez a rali komoly próbatétel lesz. Az írországi utak olyan problémákat vetettek fel, amelyekkel korábban nem kellett számolnunk. Sikerült alkalmazkodnunk, és megtaláltuk a megoldást erre a mégoly különleges terepre is, ahol az utak szűkek, mégis gyorsak, ugyanakkor hepehupásak is. Ezt az amúgy sem egyszerű alaphelyzetet cifrázta az esős időjárás a vízátfolyásokkal, sárral, köddel… Számos csapdát rejtett az ír rali, de a Citroën csapatnak sikerült ezeket kikerülni.

– Ezzel a győzelemmel Sébastien és Daniel kedvező helyzetbe került, – zárta szavait a Vörösek csapatfőnöke. – Amennyiben Marcus Grönholm nyerné a brit ralit, Sebastiennek és Danielnek legalább négypontot- azaz minimum egy ötödik helyet- kellene szerezni ahhoz, hogy ismét világbajnokok lehessenek. Gratulálnunk kell Dani és Marc teljesítményéhez is, hiszen kiválóan megfeleltek az ír kihívásnak. Ez a harmadik, aszfalton aratott kettős győzelem is meggyőzően bizonyítja, a C4 WRC kiválóságát. Ötször nyertünk idén aszfalton a legváltozatosabb útviszonyok között: hol szárazon, hol csúszóson, vizesen, sároson, sőt hepehupáson is… és ez remek eredmény.

Az ír siker Sebastian Loeb és Daniel Elena idei nyolcadik futamgyőzelmét hozta. Ez volt a 36. világbajnoki futamgyőzelmük, amelynek megszerzése nem kis fáradsággal járt, épp ezért hatalmas örömöt is jelentett. – A második gyorsaságin megijesztett minket a lengéscsillapítás, így számunkra elég stresszesen indult a verseny – mesélte Sebastian Loeb. – Szerencsére olyan lehetőség adódott, amelyet muszáj volt kihasználnunk, gyorsan magunkra találtunk, és sikerült hozni az ír ralit, és ezáltal a Pilóták versenyében is az élre kerültünk. Ezeken az embert és autót próbáló utakon az volt a legfontosabb, hogy eltaláljuk azt a tempót, amely tiszteletben tartja a terepet, ugyanakkor maximálisan kihasználja C4 WRC-nk kiváló tulajdonságait. Nem volt könnyű, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy győzhettünk Sligóban.

A Dani Sordo – Marc Martí páros a második helyen végzett, és méltán volt büszke az ír ralin nyújtott teljesítményére: – Noha a kiírásban aszfaltfutam következett volna, ez inkább sárrali volt, amit lefutottunk, – mosolygott a fiatal spanyol. – Számos csapda leselkedett ránk, nem volt egyszerű menet. C4-esünk még ezek között a körülmények között is tökéletesen bizonyított, és hozzásegített minket egy újabb dobogós helyhez, sorozatban a negyedikhez.

Az I. Írország Rali végeredménye*

1. S. Loeb/D. Elena (Citroën C4) 3 h 01 min 39,2 s
2. D. Sordo/M. Martí (Citroën C4) + 53,4 s
3. JM. Latvala/M. Anttila (Ford Focus) + 1 min 48,2 s
4. M. Hirvonen/J. Lehtinen (Ford Focus) + 2 min 17,7 s
5. P. Solberg/P. Mills (Subaru Impreza) + 3 min 55,8 s
6. G. Wilks/P. Pugh (Subaru Impreza) + 5 min 57,9 s
7. M. Wilson/M. Orr (Ford Focus) + 10 min 04,9 s
8. G. McHale/A. Harryman (Ford Focus) + 11 min 08,3 s
9. A. Mikkelsen/O. Floene (Ford Focus) + 13 min 08,2 s
10. N. McShea/M. Clarke (Subaru Impreza) + 16 min 32,1 s

FIA világbajnokság “Pilóták” (futam után a 16-ból) *

1. S. Loeb, 110 pont – 2. M. Grönholm, 104 pont – 3. M. Hirvonen, 89 pts – 4. D. Sordo, 61 pont – 5. P. Solberg, 42 pont – 6. H. Solberg, 34 pont – 7. JM. Latvala, 30 pont – 8. Atkinson, 29 pont – 9. M. Stohl, 12 pont – 10. F. Duval, 12 pont – 11. T. Gardemeister, 10 pont – 12. J. Kopecky, 10 pont – 13. D. Carlsson, 9 pont – 14. M. Wilson, 8 pont – 15. G. Galli, 5 pont – etc.


FIA világbajnokság “Konstruktőrök” (15 futam után a 16-ból)*

1. Ford, 194 points – 2. Citroën Total, 173 pont – 3. Stobart, 80 pont – 4. Subaru, 79 pont – 5. OMV Kronos Citroën, 43 pont – 6. Munchis, 14 pont.

* A FIA bejelentéséig nem hivatalos eredmény

Forrás: Citroën Hungária

Kategória: Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: