Megkezdődnek a tesztek 2008-ra

2007. november 12. | 20:44 | jellem

Holnap megkezdődnek a tesztek a következő évre a Forma-1-ben. Az évad egyik legnagyobb újdonsága a pilóták számára pedig nem lesz más, mint hogy kipörgésgátló nélkül kell majd versenyezniük. Többségüknek ez még újdonság lesz, mivel már jó pár éve élvezhették a kipörgésgátló áldásos tevékenységét. Ennek alkalmából holnap el is kezdenek tesztelni a csapatok Barcelonában, a következő felállásokban:

A legnagyobb szenzációt a teszt folyamán Michael Schumacher jelenléte fogja okozni, ugyanis ezúttal ő is tesztelni fogja a Ferrarit Felipe Massa és Luca Badoer társaságában. Schumacher visszatérése annak köszönhető, hogy ő még versenyzett kipörgésgátló nélkül, így nagy előrelépést jelenthet a csapat számára a német tapasztalata. Niki Lauda és Jean Alesi nem tartja jó ötletnek Schumacher tesztelését, mivel attól tartanak, hogy Schumacher gyorsabb lehet majd a többieknél. Erre azonban nem olyan nagy az esély, mivel Schumacher az F2007-est még egyszer sem vezette élesben. A hétszeres világbajnok leszögezte, hogy tesztelése nincsen összefüggésben egy esetleges jövőbeni visszatéréssel, erről hozott döntése megmásíthatatlan.

A McLaren Mercedesnél a csapat két tesztpilótája, Pedro de la Rosa és Gary Paffet ül a volán mögé. Lewis Hamilton jól megérdemelt szabadságát tölti (mint a Ferrarinál a világbajnok Kimi Raikkönen), Fernando Alonso megüresedett helyére pedig még nincs emberük.

A Renaultnál Heikki Kovalainen és Nelson Piquet Jr. fogja tesztelni majd a betontorpedót bár egyes információk szerint ha addig valamilyen módon sikerülne szerződést kötniük Fernando Alonsoval, akkor már ő vezetné a csapat egyik autóját.

Mivel a Force India (volt Spyker) csapatánál még nem tisztázott a pilótapáros, így többen is lehetőséget kapnak a 3 napos teszt folyamán. Volán mögé ülhet majd Roldan Roudrigez és Giedo van der Garde, valamint Adrian Sutil és Vitantonio Liuzzi.

A Hondánál a versenyzők még pihennek, így a tesztpilóták kapják a főszerepet. Névszerint: Andreas Zuber, Mike Conway és Luca Filippi. A csapathoz fűződő komoly információ azonban inkább az, hogy sikerült a Ferraritól átcsábítaniuk Ross Brawnt! A brit mérnök a csapatvezetői címet kapta meg, továbbá részt vesz majd a Honda versenyautójának tervezésében és fejlesztésében is.

A Red Bullnál a Schumacherhez hasonlóan, a kipörgésgátló nélküli versenyzésben jártas David Coulthard kapja majd a főszerepet. A skót pilóta mellett pedig Robert Doornbos és Karun Chandhok váltja majd egymást.

A Toro Rossonál a jövő évi páros teszteli majd az autókat, vagyis Sebastian Vettel és Sébastien Bourdais.

A müncheni székelyű BMW is a versenyzőire építi első tesztjét, így Robert Kubica és Nick Heidfeld köröz majd Barcelonában.

Végül pedig egy érdekesség! Ritkán lehet ilyen tisztán látni, illetve hallani egy Forma-1-es autó rajtolását. Az alábbi videóban Michael Schumacher utolsó rajtját láthatjuk, illetve még hallhatjuk hogyan dolgozik a kipörgésgátló az indulás utáni pillanatokban.

Kategória: Forma-1


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: