Az Audi jubileumi karórája

2009. április 1. | 15:26 | 4Si

100 éves az Audi. A különleges jubileumra különleges időmérő készült – az Audi új jubileumi karórája, amely a márka egyéni értékeit egyesíti magában: hagyomány és innováció, design és precizitás, igényesség és tökéletesség. Az órásmesterség e remekműveként e speciális kronográf sebességmérő funkcióval, manufaktúra-kaliberrel és egészen egyedi kialakítással készül.

Az exkluzív időmérő eszköz külső megjelenésében az Audi Design alkotása, fejlesztő- és gyártópartnerként pedig a müncheni Chronoswiss óragyártó jelenik meg. Akárcsak az Audi, a Chronoswiss szintén a pontosság és a kifogástalan minőség megtestesítője, s mindkét márkát éppúgy jellemzik gazdag hagyományaik, mint az új utak keresése, illetve jövőbe mutató műszaki megoldásaik.

Az Audi új jubileumi karórája, a Tachoscope, a regulátor-számlap, az egy gombnyomással kezelhető stopperfunkció és a sebességmérő skálázás egyedülálló kombinációja. A klasszikus regulátor-elrendezés különlegessége az önálló számlapon kialakított óra- és a másodperc-jelzés, ahol csak a percmutató indul a számlap középpontjából. A Tachoscope tervezői a kronográf-mutatót is centrálisan helyezték el, ami még a komplex számlapon is könnyű és pontos leolvashatóságot biztosít. Az időmérő funkciót a lünetta sebességmérő skálája egészíti ki, amely kilométer- és mérföld-beosztással is rendelkezik.

A számlap azonban kidolgozásában is legalább oly egyedi, mint beosztásában, fényes zománcbevonatán ugyanis a legendás Auto Union versenyautó műszereit idézi, melyhez az Audi Design egyedi, kristálytiszta feliratozást fejlesztett ki. Arculatát a másodpercmutatók határozzák meg, amelyek a harmincas évek “Typ C” és “Typ D” Grand Prix versenygépeire emlékeztetnek. A korona az Audi Design formatervezői keze nyomán sebességváltó-fogaskereket formáz, míg a házat letisztult elegancia és kiegyensúlyozott arányok jellemzik. Az Audi-jubileum éveinek számára az üveg hátlapon át jól látható mechanikus óramű rotorjának gravírozása utal.

A számlap mögötti technika a Chronoswiss konstrukciója. A Tachoscope belsejében az exkluzív C.125 manufaktúra-kaliber dolgozik, amelyet a Chronoswiss frissen védett le európai szabadalommal (Nr. 1243984). Ez a szerkezet komplex mechanizmusa révén mindössze egyetlen, a koronába épített gombbal teszi lehetővé a kronográf kezelését.


Korlátozott példányszámú sorozatként az Audi jubileumi karórájából platina (CH A 1520) és fehérarany (CH A 1521 W) kivitelben összesen 100 darab készül, vagyis egy-egy a vállalat történetének minden egyes esztendejére. A 35 platina illetve 65 fehérarany példányt zongora-lakkfekete bevonatú fa ékszerdobozban szállítják, órásnagyítóval és csavarhúzóval. A platinaváltozat ára 24 900 euró, míg a fehérarany kivitelé 14 900 euró.

Forrás: Sajtóközlemény

Kategória: Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: