A Clubman már rég meg lett álmodva…

2007. november 7. | 20:57 | 4Si

3 autó. 2 régi, 1 vadonatúj. Trabant P70 1957-ből, Mini Morris 1966-ból, Mini Clubman 2007-ből.

Mik a közös vonásaik? Ránézésre megállapítható, hogy a formát tekintve van valami közös bennük. Mindhárom kombi és ez illik is hozzájuk.

A Trabant és a Mini Morris láthatóan egymást koppintotta. A szabályos köralakú és krómkerettel bevont fényszórók, az autó elején a fényszórók alatt elhelyezkedő irányjelzők, a domború motorházfedél és az azt középen kettészelő tunningelem:), a sárvédőn rögzített tükrök, a krómozott felfordított fazék felni. Ezek mind arról tanúskodnak, hogy időben ugyan egy kicsit eltolódva , de szépen sikerült egymás modelljét lemásolni.

Az új Mini már csak formájában hordozza a régi Mini hagyományait. Mondjuk a fényszóró körüli krómkeret megmaradt, de leginkább a formában hasonlít a régi idők kombijára. Meg kell hogy mondjam, nekem tetszik. Ha hozzámvágnák elfogadnám, de 6 millió forintot egy kicsit túlzásnak tartok érte. Ennyi pénzért már igazi, mármint úgy igazi, hogy valóban méretes kombikat lehet kapni. Attól, hogy 8 centivel megnövelték a tengelytávot és 24 centivel az autó hosszát – amit főleg a csomagtér megnövelésére fordítottak – még nem lett igazi kombi. Ez amolyan feszítős autó. Clubman. Partyman. Este bepattanunk a haverokkal és legurulunk a partyhelyig. Ordít a zene, ablakot lehúz, könyököt kirak, és mosolyog a csajokra.

Mindenesetre annyit megér, hogy kipróbáljuk, főleg hogy S felszereltséggel 175 LE-t kapunk. Kis súly, sok telivér, nagy nyomaték. Kiváncsiak vagyunk mire képes, mehet mint a golyó.

A videóban egész komoly hangja van:

Kategória: Nincs


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: