Küzdelmes egy pont

2007. október 19. | 20:21 | jellem

Emlékezhetünk még, a több szempontból is felejthetetlen japán futamra. Elfelejtették időben értesíteni a Ferrarit a kötelező gumiválasztásról, óriási eső, több mint egy tucat kör a Safety Car mögött, vagy Hamilton megkérdőjelezhető manővere a biztonsági autó mögött és az ebből következő Webber-Vettel ütközés, csak hogy pár érdekességet említsek.

Szerencsére maradt szép emlék is a futamról, méghozzá az utolsó körben. Felipe Massa és Robert Kubica ugyanis úgy harcolt az egy pontot érő 8. helyért, mintha a futamgyőzelem lett volna a tét. A verseny utáni nyilatkozataik alapján nem nehezteltek egymásra:

Robert Kubica: “…A végén Felipe Massával harcoltam, ami kissé rizikós volt. A 6-os kanyarban megelőzött, de visszaelőztem. Ha normális íven fordulok be a 10-esbe, akkor összeütközünk, én pedig szerettem volna célba érni. Kitessékelt a pályáról, az utolsó kanyarban megpróbáltam visszatámadni, de ő kicsúszott, és a pályán kívül nagyobb volt a tapadás, így végül övé lett a pozíció. Akcióztunk egy kicsit, és a végén jót nevettünk rajta.”

Felipe Massa: “…A verseny legjobb pillanata az volt, amikor az utolsó körben megnyertem a párharcot Kubicával szemben.”

Íme egy belső kamerás felvétel a küzdelemről:

Update: a videót törölte a YouTube.

Kategória: Forma-1


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: