Ferrari 250 GTO+Ferrari 599 GTO= Vandenbrink 630 GTO

2007. október 13. | 14:26 | jellem

Michiel van den Brink a híres(?) holland Vandenbrink dizájnstúdió vezetője azt tűzte ki célul, hogy a világ legszebb és egyben legdrágább autóját készítse el. A két cél szerencsére nincs ellentmondásban egy harmadik fontos szemponttal sem, vagyis a gyorsasággal.

Az autó formájának alapja az egyik legszebb Ferraritól származik, a Ferrari 250 GTO-tól. Egyedül az autó orra tér el jelentősebben a régi formától, szerencsére viszont jó irányban történtek a változások. A hátsó részt szinte teljesen érintetlenül hagyták, amit ma már lehet, hogy egy kicsit ötlettelennek tarthatunk, azonban tudjuk hogy egy interpretációról van szó, így ezt nem érdemes feszegetni. A kasztnit a holland karosszériaépítő Hietbrink, teljes egészében alumíniumból készíti majd el.

A holland cég úgy tűnik megfelelő alapoknak gondolja a Ferrari GTO elnevezésű autóit, ugyanis a motor alapjait a Ferrari 599 GTO adja. Az 599-es motorjának átalakítását az ismert EDO Competition végzi, akik az eddig 650 lóerős és 630 Nm nyomaték leadására képes motorból az átalakításoknak köszönhetően már 750 lóerőt lesz képes leadni, legnagyobb nyomatéka pedig 680 Nm lesz.

Az átalakítás illetve fejlesztés a dizájnstudiónak nem kerül majd kevesebbe, mint 993 000 Euró (kb. 250 millió Ft) de ha az alapokat jelentő 599-es Ferrarit és az adókat is számításba vesszük, akkor a végösszeg már 1,5 millió Eurónál (kb. 380 millió Ft) jár. Ez az összeg azt jelentené, hogy már nem a Bugatti Veyron lenne a legdrágább autó a világon, hanem a Vandenbrink 630 GTO. Teljesítményben ugyan még elmaradna a Veyrontól, azonban a Ferrari szupersportkocsijának, az FXX adatait már megközelítené. A gyártást várhatóan 2008 elején kezdik majd meg, az első példány slusszkulcsát pedig 2009-ben veheti majd át a boldog tulajdonos. Aki még ezek után is fontolóra veszi egy ilyen autó megvásárlását, jobb ha siet, ugyanis az eredeti tervek szerint mindössze 5 db készül majd belőle.

És az eredeti forma, csak a kontraszt kedvéért:

Kategória: Nincs


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: