Ferrari F430 Scuderia

2007. október 10. | 19:59 | jellem

A híres Frankfurti Motor Show megnyitóján nemcsak az autócsodákban, de a Forma-1-es sztárokban sem volt hiány pár hete. A Mercedes standján megjelent Lewis Hamilton, a Ferrari új modelljének, a F430 Scuderiának a leleplezését pedig nem másra, mint Michael Schumacherre bízták. Érdekesség, hogy Schumacher körül akkora tumultus alakult ki, hogy még Jean Todt is csak távolról tudta nézni a színpadon a hétszeres bajnokot és Luca di Montezemolót.

Nem lehet akármilyen autó, aminek bemutatására Schumachert is meghívják….az F430 Scuderia nem más, mint a “mezei” F430-as csúcsváltozata. Az ideológia hasonló, mint amit a 360 Challenge-nél is alkalmaztak, finomítottak a motoron, illetve fogyókúrára fogták a kasztnit.

A 4,3 literes V8-as kapott egy továbbfejlesztett kipufogórendszert és átprogramozták a motor elektronikáját, így az eddigi 490 lóerő helyett már – átlépve a bűvös 500 lóerőt – 510 lóerő áll rendelkezésre. Az F430 Scuderiaban az elektronikus rendszereket is korszerűsítették. Az E-Diff differenciálművet és az F1-Trac fantázianevű kipörgésgátló és menetstabilizáló rendszert, és a 60 milliszekundumos kapcsolási idejű Superfast F1 szekvenciális váltót egyetlen központi elektronika vezérli. A 100 kg-os súlycsökkenésnek köszönhetően csupán 2,45 kg jut egy lóerőre, így a csúcs 430-as már bátran felveheti a versenyt a Lamborghini Gallardo-val.

Természetesen, hogy ne csak a tulajdonos tudja, hogy nem akármilyen 430-asa van, a külsőn is változtattak pár dolgot. Így ha egyszer elgondolkoznánk, hogy sima 430-assal van-e dolgunk vagy esetleg Scuderiával, elölről érdemes az alapváltozattól eltérő lökhárító nagy légbeömlőinek formáját megnézni. A nagy, kerek, cseppforma nyílások helyett sarkosabb, trapézforma beömlőket kapott az autó ami még brutálisabbá teszi az eddig sem barátságos megjelenést. Nagyobb esély van rá viszont, hogy az autót inkább csak hátulról látjuk majd, szerencsére azonban hátulról sem lehet összetéveszteni egy alap 430-assal, mivel a Scuderián a diffúzorok felett széles karbonszálas műanyag betétet helyeztek el, ide kerül a rendszám. Az eddigi 4 kipufogóvéget lecserélték 2 nagyobbra, továbbá a hátsó lámpák köztött is egy hasonló anyagú sötétszürke elem látható (mint a diffúzor felett), a közepén a korábbinál méretesebb szellőzővel.

Nagyon szép képek ITT !

Kategória: Fotók

1 hozzászólás


  1. Floyd

    Hiába, a Ferrari a szupersportautók csúcsa, és igyekeznek is a címhez méltó aszfaltszaggatót építeni. Most is sikerült, és remélem marad a tendencia, nem lesz Ferrari Cayanne…


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: