Audi R8, a verseny változat

2008. szeptember 6. | 22:54 | 4Si

Ingolstadt – Az Audi R8 500 lóerős GT3 változatával az Audi Sport 2009 őszétől első ízben kínál kifejezetten az ügyfélsport céljaira kifejlesztett versenyautót. Az AUDI AG ügyfélsport-programjának logisztikai és gyártási feltételeit Ingolstadtban, Neckarsulmban és Győrben az elkövetkező hónapok során kívánják megteremteni.

Az Audi R8 a szériaközeli GT3 előírások szerint készül, így számos országos és nemzetközi versenysorozatban is rajthoz állhat majd. Mivel e GT3 szabályzás nem engedélyezi az összkerékhajtást, az Audi R8 a GT autókra jellemző hátsókerék-hajtással készül, s az erőátviteli rendszerben új fejlesztésű, hatfokozatú szekvenciális sport-váltómű dolgozik majd. A futómű szinte kizárólag sorozatgyártású elemekből épül fel, a széleskörű biztonsági csomag pedig a legmagasabb fokú passzív biztonságról gondoskodik. A versenypályán szükséges leszorító erőt az átdolgozott orrkialakítás és a nagyméretű hátsó szárny biztosítja.

A különböző európai versenysorozatokban futott első tesztek a 2009-es versenyszezonra, a vásárlói kiszállítások pedig jövő év őszére várhatók.

Az ügyfélpéldányok gyártására az Audi Sport, valamint az Audi R8 utcai változatának neckarsulmi sorozatgyártásáért is felelős quattro GmbH, illetve a győri Audi Hungaria Motor Kft. együttműködésében kerül sor.

Forrás: Sajtóközlemény

Kategória: Fotók, Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: