Csocsó. Audi módra.

2008. augusztus 11. | 18:18 | 4Si

Ingolstadt – Az Audi Design asztali foci (csocsó) formai nyelvezete az Audi Design járműves filozófiáját követi, mégpedig anélkül, hogy bizonyos autóktól konkrét elemeket vagy formákat venne át. “Az Audi Design Team által tervezett termékeknek önmagukban kell karakteresnek lenniük, s nem valamiféle átalakított autóként megjelenniük” – fejtette ki Carsten Monnerjan, a Konzept Design München vezetője. “Olyan meghatározott absztrakt stílusjegyek átvételéről lehet szó, amelyek jellegzetes Audi megjelenést kölcsönöznek egy-egy termék számára, anélkül, hogy autót csinálnánk belőlük.”

A formavilág mindenesetre meglehetősen újszerű egy asztali foci (csocsó) számára: futurisztikus, progresszív megjelenése a formatervezés jövőjébe enged bepillantást. “Az Audi Design asztali foci dinamikus karaktere a modern és építészetileg különleges futballstadionok atmoszféráját ébreszti” – véli Monnerjan.

Jellegzetes Audi Design: a funkcionális formai nyelvezet a játék dinamikus megjelenését erősíti, a folyamatos ívű felületeket letisztult vonalvezetés határolja. A formaterv kifejezetten elegáns hatást kelt, ami teljesen új adottság egy asztali foci számára. A szemlélő egyből kedvet kap, hogy kipróbálja, mintha csak egy vérbeli sportautó állna előtte.

A lapos, zárt ívű, trapéz alakú törzset a kívül körbefutó alumínium szegély kerekíti le, miközben a keretszerű lábak révén az egész lebegő benyomást kelt. A játékos-figurákat szintén az Audi Design asztali foci karakterének megfelelően formázták meg. A színvilág a fehérre és az antracit metálra korlátozódik. A matt és fényes felületek a finom csiszolatú alumínium kerettel egyaránt az igényes megjelenést erősítik, csupán az egyetlen darabból kimart akril fűszőnyeg marad a futballarénák módjára zöld.

Az Audi Design asztali foci a termék, a belső tér, illetve a színek és a felszerelések design-részlegeivel szoros együttműködésben, közel egyévi munkával készült. Formavilága jól láthatóan az Audi designmodellekére rímel, s betekintést ad a jövő termékei és formái világába. “Az Audi csocsóval izgalmas formai tanulmányt készítettünk, amely úgy fest, mintha a feje tetejére állították volna” – dicsérte Monnerjan a design-team munkáját.

Számos, nemzetközileg is sikeres labdarúgó egyesület partnereként az Audi Design számára különleges kihívást jelentett e népszerű szabadidős játék megtervezése, amely harmonikusan illeszkedik az Audi formai nyelvezetébe. Az eredmény pedig olyan lifestyle-darab lett, amely a piac minőségileg legigényesebb termékeivel is összemérhető. Eddig csupán egyetlen prototípus született a játékból, sorozatgyártásáról és forgalmazásáról még nem született döntés.

Kategória: Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: