Frissítették a 3-as BMW-t

2008. július 17. | 10:54 | Bence,4Si

Miután frissült a 7-es BMW, megújult 3,5 fél éve sorozatgyártásban lévő 3-as is. A sikeres modell motorválasztéka szinte érintetlen maradt, azonban sok apróság módosult.

Elöl megújult a lökhárító, a hűtőmaszk, a motorháztető, de átalakították a fényszórókat is. Utóbbiak formája nem változott de az irányjelzőket LED-ekre cserélték. Hátul szintén módusult a lökhárító és a lámpák, valamit módosítottak a csomagtérfedelen is. A külső tükrök formája is átalakult.

A beltérben új műanyagokra és kárpitokra lehetünk figyelmesek, de sokkal fontosabb, hogy debütált a sokat szidott iDrive kezelőrendszer második generációja. A tekerő-billenő kapcsoló köré 7 gomb került, amelyek a menürendszerben való lépegetést hivatottak egyszerűsíteni az immáron 7 helyett 8,8″-os (22cm képátlójú) kijelzőn. A modelfrissített BMW-be kész multimédiaszörnyeteget rejtettek a bajorok. Rendelkezésünkre áll egy meglehetősen nagy, 80 gigabájt kapacitású merevlemez, amelyre akár saját zenéinket is pakolhatjuk, valamint felárért internetezhetünk is az autóban.

Kisebb átalakításoknak köszönhetően a hátsó nyomtáv 24 milliméterrel szélesebb, ami ugyan szabad szemmel észrevehetetlen, de tovább javít az autó egyébként is híresen agilis kanyarodásán.

Bár a motorvariációk száma nem változott (azaz továbbra is 6 benzinmotorral és 5 dízellel rendelhető az autó), egy új motort üdvözölhetünk a 3-as sorozatban, mégpedig a 330d soros, hathengeres dízeljét. Az új blokk 14 lóerővel erősebb, immáron 245-öt tud, és igen meggyőző az 520 newtonméteres nyomatékmaximum is. Ezzel a motorral az autó 6,1 mp alatt gyorsul 100-ra, sebességét az elektronika korlátozza 250 km/óránál. Átlagfogyasztását 5,7 literre ígérik.

További újdonság, hogy a népszerű 320d is elérhető xDrive-négykerék-hajtással – ez eddig a hathengeres motorok kíváltsága volt. Másik újítás, hogy a 143 lóerős, 4,7 literes átlagfogyasztást produkáló 318i automatikus váltóval is kapható.

A frissítés a 3-as limuzint és a kombit érinti, azonban párhuzamosan frissül a kupé és a kabrió is, ugyanis a 335i változatokhoz már az M3-asban megismert, hétfokozatú duplakuplungos sport-automata is rendelhető.

Hivatalosan a Párizsi Autószalonon leplezik le az új 3-as BMW-t, amely szinte azonnal meg is jelenik a kereskedésekben.

Kategória: Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: