Frissült a bálna

2008. július 11. | 8:50 | 4Si

A járművek fejlődésének történetét újra és újra mérföldkövek jelzik. Most ismét egy újabbhoz érkeztünk: közvetlenül piaci bevezetése előtt áll az új 7-es BMW. A prémium autók világszerte legsikeresebb gyártójának luxuslimuzinja immár ötödik generációjával hatásosan igazolja, hogy “A vezetés élménye” és az exkluzív nagyvonalúság milyen tökéletes kombinációt alkothatnak.

Az új 7-es BMW az inspiráló luxus, az élményszerű menetdinamika és a tiszteletet parancsoló megjelenés megtestesítője, amely a még stílusosabb design és a kiemelkedő mérnöki mesterségbeli tudás gyümölcse. Az új limuzin iránymutató karakterét nem utolsó sorban olyan innovatív megoldások sokaságának köszönheti, amelyek egyaránt annak jegyében születtek, hogy az utazás az új BMW 7-es modellekben maradandó élménnyé váljon. Mindennek alapjául a világszerte egyedülálló színvonalat képviselő futómű-technika és a teljes egészében megújult motorválaszték képviseli, hogy az új 7-es BMW minden egyes modellváltozatában az autózás valóban semmi mással össze nem hasonlítható élményével szolgáljon.

Első ízben kombinálták az Aktív Kormányzás (Active Steering) rendszerét az integrált hátsókerék-kormányzással, ami a kormányzási komfort és a fordulékonyság új régióiba vezet, a legdinamikusabb menethelyzetek során is páratlan stabilitás mellett. Az új 7-es BMW szériafelszereltségében kínálja az új Dinamikus Csillapítás-szabályzást (Dynamic Damping Control). Az ugyancsak az alapkivitelhez tartozó Menetdinamikai Szabályzással (Dynamic Driving Control) a vezető gombnyomásra állíthatja a lengéscsillapítók keménységét, az automata sebességváltó kapcsolási dinamikáját, illetve a gázpedál, valamint a kormányzás rásegítésének jelleggörbéit. Extraként a karosszéria billenéseit stabilizáló rendszer is rendelkezésre áll, amelynek működése az éppen választott programhoz igazodik.

A BMW 7-es sorozat modelljei – a BMW Hatékony Dinamika (BMW Efficient Dynamics) fejlesztési koncepció keretében – kategóriájukban egyaránt kiemelkedő menetteljesítményeket valamint üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket képviselnek. A nyolchengeres aggregát teljesítménykategóriája leghatékonyabb üzemű motorja, a két hathengeres motor pedig egyaránt olyan teljesítményrégiókba lép, amely mindeddig csupán a nyolchengeresek felségterületének számított. E hatalmas potenciáljukat pedig példamutató gazdaságossággal, illetve az eddigieknél jóval kedvezőbb tömeggel egészítik ki, ami a jármű tömegeloszlására, s ezzel mozgékonyságára is egyaránt kedvező hatást fejt ki.

A korszerű motorkonstrukciók mellett többek között a Fékenergia-visszanyerés (Brake Energy Regeneration), a segédberendezések működésének igény szerinti szabályzása, a következetes könnyűszerkezetes építési mód és – a BMW 740i és a BMW 730d esetében – az elektronikus szabályzás szerint záródó hűtőlevegő-csappantyúkkal kiegészített továbbfejlesztett aerodinamikai tulajdonságok eredményeznek még kedvezőbb üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket. Különösen jól érzékelhető a hatékonyságnövelés az új BMW 730d esetében: az EU-tesztcikluson 100 kilométerre mért mindössze 7,2 literes átlagfogyasztásával kategóriája leggazdaságosabb modellje.

Motorválaszték:

  • BMW 750i: V8-as, ikerturbós (Twin Turbo) benzinmotor, második generációs közvetlen benzinbefecskendezéssel (High Precision Injection). Összlökettérfogat:4395 cm3; Max teljesítmény: 300 kW/407 LE / 5500-6400 1/min
  • BMW 740i: Soros, hathengeres, ikerturbós (Twin Turbo) benzinmotor, második generációs közvetlen benzinbefecskendezéssel (High Precision Injection). Összlökettérfogat: 2979 cm3; Max teljesítmény: 240 kW/326 LE / 5800 1/min
  • BMW 730d: Soros, hathengeres dízelmotor turbófeltöltéssel (változó turbinageometria) és harmadik generációs common-rail befecskendezéssel. Összlökettérfogat: 2993 cm3; Max teljesítmény: 180 kW/245 LE / 4000 1/min

Az új 7-es BMW magyarországi piaci bevezetése 2008 novemberében lesz.

Forrás: Sajtóközlemény

Kategória: Fotók, Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: