Új SEAT koncepció Genfben

2008. március 16. | 23:59 | 4Si

A SEAT a Genfi Autószalont választotta a karakteres és sportos “Bocanegra” sportkupé prototípusa bemutatásának helyszínéül. Ez egyben a SEAT új közeljövőbeli termékoffenzívájának nyitánya is, amely az Ibiza új generációjának bemutatkozását, és a 2009-ben megjelenő, új limuzint is magában foglalja.

Erich Schmitt, a SEAT elnöke az új sportkupé fontosságát hangsúlyozta, megerősítvén, hogy a SEAT “Bocanegra” sportkupé olyan design-orientált, sportos prototípus, amellyel márkánk pozícióját kívánjuk hangsúlyozni. A “Bocanegra” ezzel együtt a SEAT jövőbeni formai nyelvezetére is kitekintést kínál.

Elbűvölő, sportos formavilág

Már az első pillantásra is intenzív érzelmeket ébresztve, a Bocanegra a Luc Donckerwolke, a SEAT design igazgatója képviselte praktikus és megnyerő külső elvet követi.

Az autó az orr látványos fekete burkolatáról kapta nevét, amely felső felének tetszetős Perspex-burkolata mögül LED-fényszórók tűnnek elő. A vonzó megjelenésű első elem a márka klasszikus “S” jelvényét fogja körül, amely ezúttal krómszegélyű fekete kialakítást kapott.
A “Bocanegra” rövid, négyméteres kompakt kupékarosszériája a sportos megjelenés és karakter, illetve a funkcionalitás, a bőséges térkínálat és a szinte minden igényt kielégítő magas szintű biztonság tökéletes ötvözete.

További figyelemfelkeltő elem az utasteret fényárba borító panoráma üvegtető, a külső tükrök csúcsára helyezett oldalsó irányjelzők, illetve a tetszetős, 19 colos könnyűfém keréktárcsákra szerelt alacsony keresztmetszetű, 235/35 méretű gumiabroncsok.

Az autó hátulja szintén különleges, elsősorban a lámpatesteket magában foglaló robusztus vállak és a lökhárítóba integrált középső kipufogóvég révén, ami még inkább kompakt és csábító megjelenést kölcsönöz számára.



Finoman kimunkált belső

A “Bocanegra” utastere számos különböző színt, szövetet és felületet vonultat fel. Az első részét a műszerfal könnyű sportos formavilága határozza meg, amelynek minden elemét stílusosan alakították ki, követve a légkondicionálónak helyet adó középkonzol vonalait.

A műszerfal szintén a márka diszkrét sportos megjelenését tükrözi. Mindkét körműszert átdolgozták, a köztes panel pedig a telefon jól áttekinthető menüjével szolgál. A kommunikációs funkciókat a kormánykerék kezelőelemei vezérlik, a lehető leghatékonyabb kapcsolatot teremtve a vezető, a jármű és az egyéb perifériális eszközök között.

Az egyes elemek, mint a kartámaszok és a kagylóülések könnyűszerkezetes designját bőr- és féláttetsző Perspex-felületekkel emelték ki.

Twin turbo TSI motor

A SEAT új prototípusát a kettős turbófeltöltővel szerelt, erős és gazdaságos 1.4 TSI motor és a kormánykerékről vezérelhető, hétfokozatú DSG sebességváltó egyedülálló kombinációja jellemzi.

Az alacsony összlökettérfogata révén csekély szén-dioxid-kibocsátási értékeket produkáló motor, valamint a rendkívül gyors DSG-váltómű kombinációja bizonyosan igen élvezetes és vérpezsdítő vezetést kínál. A kormánykerék kapcsolóbillentyűi kínálta gyors kapcsolások és a SEAT agilis futóműve a vezetés mindenkor izgalmas és valóban sportos élményéről gondoskodik.

Forrás: Sajtóközlemény

Kategória: Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: