A Porsche a jövő technikáit és környezetkímélő versenyautóját mutatja be a Genfi Autószalonon

2008. március 14. | 13:38 | 4Si

A Porsche AG (Stuttgart) az idei Genfi Autószalon alkalmával környezetkímélő és mérsékelt üzemanyag-fogyasztású modellek palettájával jelenik meg. A március 6. és 16. között rendezendő autókiállítás immár hagyományosan az elkövetkező szezon legjelentősebb trendjeinek seregszemléje.

A Porsche stand kínálata a különösen gazdaságos üzemű jövőbeni Cayenne Hybrid modelltől egészen a Porsche RS Spyder versenygépig terjed. Az Amerikai Le Mans Sorozat (American Le Mans Series; ALMS) legsikeresebb versenyautója 2007-beli nyolc összesített győzelmét a környezetkímélő E 10 üzemanyaggal aratta, amely 10 térfogatszázalékban bioetanolt tartalmaz. A Cayenne minden második generációs modelljét különösen csekély üzemanyag-fogyasztású, közvetlen benzinbefecskendezésű motorok hajtják, amelyek akár 15 százalékkal is kevesebb üzemanyagot igényelnek.


A sportautók szegmensében a Porsche a svájci kiállítási premierjét éppen Genfben tartó Boxster RS 60 Spyder, a 911 Turbo Cabriolet és a 911 GT2 modellekkel prezentálja sok évtizedes tapasztalatát a hatékony, könnyű, s kedvező üzemanyag-fogyasztású járművek építése terén. Ezek optimális teljesítmény-tömeg aránya a szigorú környezetvédelmi követelmények mellett is maximális menetdinamikáról és a vezetés legmagasabb fokú élvezetétről gondoskodik.

Forrás: Sajtóközlemény

Kategória: Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: