Kiemelt – Sziget Fesztivál 2014

2014. augusztus 1. | 0:00 | 4Si

A Fesztiválköztársaságban idén is mindenki megtalálja kedvenc helyszínét. A dübörgő Nagyszínpad, a sokszínű Világfalu és a varázslatos Colosseum mellett többek közt olyan újdonságok debütálnak, mint a Sziget Közösségi Kert vagy a Tábortűz Színpad. A Szigeten ott kell lenni. A huszonegyediken pedig különösen, hiszen minden eddiginél színesebb és izgalmasabb látványvilág tárul majd a szemünk elé.

Augusztus 11-én, a Sziget Mínusz Egyedik napján a Nagyszínpadon lép fel a Blink 182. Ezzel tehát eldőlt, hogy lesz Mínusz Egyedik nap. Aztán a Nulladik napon Casper, az A Day To Remember és Fedde le Grand – mindannyian az A38 felhozatalához csatlakoznak. A fesztiválnapok programját pedig CeeLo Green is erősíti majd a Nagyszínpadon, plusz a Jimmy Eat World fellépése az A38-on.

A Nulladik napon teljes értékű koncertsorozat várja a látogatókat. Ekkor a nagyszínpadon koncertet ad az Anti-Flag, a Ska-P és a Queens of the Stone Age, majd utánuk szintén újdonságként, egy látványos Opening Show-val “nyitja meg” a Sziget Fesztiválköztársaság a normál fesztiválnapjait. A tavalyi siker után, mondhatni természetes, hogy idén is hatalmas End Show (Calvin Harrisszel!) zárja majd le a Szabadság Szigetének egy hetét, lézershow-val és tűzijátékkal.

Ami a további fellépőket illeti, itt lesz többek között a Prodigy, Macklemore & Ryan Lewis, Imagine Dragons, Bastille, Skrillex, Placebo, Lily Allen, The Kooks, jön az Outkast, a Manic Street Preachers és a The 1975 is.

A legfrissebb bejelentett nevek között olvashatjuk tucatnyi újabb fellépőjét, köztük nagy visszatérőkét és aktuális sztárokét, ahogy ez a Szigeten már lenni szokott. Jön például a “ska egyik ékköve”-ként titulált Madness, Sir Bob Cornelius Rifo, DJ elektronikus zenei projektje, a The Bloody Beetroots, az amerikai popcsillag, Kelis, a ska-punk vonalon orosz népzenei elemekkel mozgó Leningrád és sokan mások.

Kategória: Fesztivál


(comments are closed).