Kiemelt – 14. Harley-Davidson Open Road Fest

2013. június 4. | 12:46 | 4Si

Magyarország legnépszerűbb motoros találkozója várja már több mint egy évtizede a legjobb motorok és a dögös rockzene rajongóit a Balaton északi partjára az alsóörsi Európa Kempingbe a Nemzetközi Harley-Davidson Fesztiválra.

A fesztivál főszereplője természetesen maga a motor, vagyis ne szerénykedjünk: A Motor. Motoros bemutatók, motoros felvonulás, motoros túrák és persze maguk a motorok szépsége minden rajongó vérét felpezsdíti. A nívós programok, koncertek gondoskodnak hogy mindenki megtalálja számításait.

Az alsóörsi Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál nem csak fesztivál, hanem egy jó társaság egymásra találása, egy remek vakáció és persze azért piszok jó buli! Nyeregbe és irány Alsóörs és a Harley Fesztivál 2013-ban is!

További információ: www.openroadfest.hu

Európában először a Harley-Davidson Open Road Fest-en debütál az okos karszalag

Partnerség és vezetéstechnika a biztonságos közlekedésért a Harley-Davidson Open Road Fest-en

A LEGÚJABB – Okos karszalag Európában először a Harley-Davidson Open Road Fest-en

Egy egészen új beléptetési rendszert alakítanak ki a szervezők a június 5-9. közötti alsóörsi motoros és zenei fesztiválra. Minden látogató egy csippel ellátott karszalagot kap, amellyel akár 1 másodperc alatt bejuthat a fesztiválra, készpénzpénz-mentesen vásárolhat, posztolhat saját facebook oldalán, valamint motorját is biztonságban tudhatja. Ez az újfajta rendszer olyannyira leegyszerűsíti és megkönnyíti a fesztiválozók életét, hogy akár már egy szál fürdőnadrágban is érkezhetnek a rendezvényre.

“A belépőjegy megvásárlásával minden fesztiválozó kap egy csippel ellátott karszalagot, amely nemcsak a belépést egyszerűsíti le és teszi gyorsabbá, hanem egyben egy készpénzmentes fizetőeszközé is válik. Ennek a karszalagnak az egyszerű, érintésre aktiválódó használatával mindenki követheti tranzakcióit: mikor, hol, mennyiért vásárolt, bankszámlájáról bármikor feltöltheti egyenlegét, azonosíthatja magát és motorját.” – részletezte a rendszer egyediségét Dobai Attila, a fesztivál igazgatója.

A fesztivál szervezői figyelnek arra is, hogy az új rendszer használata mindenki számára rendkívül egyszerű legyen: belépéskor a kapukhoz, fizetéskor a standok termináljához érintve lép működésbe. A Facebook esetében pedig a karszalag azonnal beazonosítja viselőjét és rögtön belép privát oldalára, ahol megoszthatja barátaival fesztivál-élményeit.

A LEGÉRTÉKESEBB – Harley-Davidson sorsolás a fesztivál szombati napján

A hazai fesztiválok történetének talán legértékesebb nyereményét viheti haza az, aki regisztrál a fesztivál Facebook oldalán, és ott lesz június 5-9. között Alsóörsön. A szervezők ugyanis a rendezvény történetében először kisorsolnak egy Harley-Davidson motorkerékpárt. A sorsolást a szombati napon tartják, ahol egy szerencsés megnyerheti az 1200 köbcentis Seventy-Two Harley-Davidsont.

A LEGKÜLÖNLEGESEBB – Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a 0. napon

A nulladik nap kiemelt eseménye, amely egy igazi történelmi pillanat is egyben: a nagyszínpadon bemutatják a “Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” című musicalt, amely idén ünnepli 40 éves évfordulóját. Az ünnepi produkció különlegessége abban rejlik, hogy a szervezők a közönséget is bevonják az előadás cselekményébe, sőt még a Harley-k is szerepet kapnak.

“Maga a darab négy évtizeddel ezelőtt az amerikai témája miatt volt érdekesség, ám a beleszőtt magyar mondanivaló, az előre vizionált problémák mind a mai napig aktuálissá teszik az üzeneteit. Akkoriban az LGT élő zenéje döbbenetes hatással volt a közönségre, és a mostani előadás is tartogat a közönség számára különleges ízeket.” – mondta Vándorfi László színigazgató-rendező.

A 0. nap programja Alsóörs, Paloznak és Lovas település lakosainak ingyenesen látogatható.
De további érdekes események is kiegészítik a fesztivál programját. Lesz épített motor show, bungee-jumping, rodeóbika, légibemutató, kaszkadőr és triál show. A szervezők szerdától vezetett motoros túrákat indítanak a helyszínről. A csütörtöki, 108 kilométeres BORS vezetett túra külön meglepetést is tartogat.

A Harley-Davidson Open Road Fest ideje alatt a rendezvény hivatalos szállásadója, a balatonalmádi Ramada Hotel kedvezményesen biztosít szálláshelyeket a vendégeknek.

A LEGBIZTONSÁGOSABB – “Összefogással a közlekedésbiztonságért” sátor a fesztiválon

A fesztivál idén sem feledkezik meg a biztonságos közlekedéséért folytatott kampányról, így június 5. és 9. között Alsóörs vendégei lesznek a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH), az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) szakemberei, akik elméleti és gyakorlati bemutatókat tartanak a fesztivál ideje alatt.
Az “Összefogással a közlekedésbiztonságért” névvel ellátott sátorban a fesztivál vendégei megismerkedhetnek a hatóságok közlekedésbiztonságért folytatott feladataival, célkitűzéseivel.
A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) egyik legfőbb küldetése a biztonságos közlekedésre való nevelés. Nemcsak azáltal, hogy a közlekedésben résztvevő eszközök és infrastruktúra műszaki színvonalát a jogszabályi kötelezettségek és a közlekedésbiztonsági előírások alapján ellenőrzi, hanem igyekszik közvetlen, élő kapcsolatot teremteni a közlekedőkkel. A motorosok biztonságával kapcsolatos problémakör egyébként kiemelt feladatként szerepel a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramban is.
A motorosok a közúton közlekedők egyik legfegyelmezettebb csoportját képezik, mégis a motoros balesetek jelentős része végződik súlyos következményekkel. Magyarország a közlekedésbiztonság területén nagyot lépett előre az elmúlt években, jelentősen csökkent a halálos balesetek száma. Azért, hogy ez a kedvező tendencia tovább folytatódjon, fontosak az ilyen és ehhez hasonló rendezvények, amelyek azon túl, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtanak, segítenek a közlekedésben való partnerség kialakításában, közelebb hozza egymáshoz a motoros társadalmat, biztosítja a gyakorlati ismeretszerzést motoros vezetéstechnikából, mindezeken keresztül hozzájárul a közlekedésbiztonság általános javításához.
Az NKH a fesztiválon kívánja bemutatni azt a vezetéstechnikai kiadványt, mely a közelmúltban készült el a motorosok biztonságának fokozására, továbbá a rendezvényen lehetőség nyílik az aktuális KRESZ változások megismerésére, KRESZ feladatlapok kitöltésére nyereményekért, kipróbálhatnak a résztvevők reakcióidőt és helyzetfelismerést mérő teszteket, valamint az alkoholos állapotot szimuláló “részeg szemüveg” a gyakorlatban is megmutatja az alkoholos állapotban történő közlekedést.
Az NKH együttműködő partnere a Hungaroring Sport Zrt. és Tanpálya- Vezetéstechnikai Centrum az Élet úton program támogatójaként kerékcsere-versenyt és közlekedési parkot állít fel gyermekek részére.
Az együttműködés az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal (ORFK-OBB) immár hét éves múltra tekint vissza. A bizottság elsődleges célkitűzése a közlekedési balesetek számának visszaszorítása. A fesztiválon az ORFK-OBB számos felnőttek és gyermekek számára is izgalmas programmal készül.
A Közlekedéstudományi Intézet autós, motoros és hajós szimulátorral kívánja színesíteni az “Összefogással a közlekedésbiztonságért” sátrat, valamint nyereményekért kérdőívek kitöltésére biztatják majd a látogatókat.

Találkozunk június 5. és 9. között hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválján, Alsóörsön.

További információk: www.openroadfest.hu

Teljes zenei program:

Június 5. szerda:
– Rock Aréna 18.30: A Nyughatatlan
– NAGYSZÍNPAD 20.00: Képzelt Riport egy amerikai popfesztiválról (Pannon Várszínház)
– Rock Aréna 22.00: Ganxsta Zolee és a Kartel
– Rock Aréna 23.30: Best of zenekar
– Rock Aréna 01.00: Rock Disco

Június 6. csütörtök:
– Rock Aréna 16.00: MaxiSun
– Rock Aréna 17.30: ÜzletEmberS
– NAGYSZÍNPAD 19.00: Pataky Művek
– Rock Aréna 19.00: Paddy and the Rats
– NAGYSZÍNPAD 20.00: EDDA Művek
– NAGYSZÍNPAD 22.00: Ten Years After (UK)
– Rock Aréna 23.30: AB/CD (AC/DC Tribute)
– Rock Aréna 01.00: Z.U.P.

Június 7. péntek:
– Rock Aréna 16.00: Dorothy Zenekar
– Rock Aréna 17.30: Firkin
– Rock Aréna 19.00: Deák Bill Gyula
– NAGYSZÍNPAD 20.00: Hooligans
– NAGYSZÍNPAD 22.00: Tankcsapda
– Rock Aréna 23.30: ZZ Copy (ZZ top tribute)
– Rock Aréna 01.00: Dévényi Tibi bácsi

Június 8. szombat:
– Rock Aréna 16.00: Magic Cats Rockabilly Trio
– Rock Aréna 17.30: Zorall
– Rock Aréna 19.00: Anna and the Barbies
– NAGYSZÍNPAD 20.00: Magna Cum Laude
– NAGYSZÍBPAD 22.00: Uriah Heep (UK)
– Rock Aréna 23.30: Kiss Forever Band (Kiss Tribute)
– Rock Aréna 01.00: Madarak zenekar

Kategória: Fesztivál


(comments are closed).