Az Audi dízel R8-ast mutat be Detroitban

2008. január 9. | 18:27 | jellem


Megszokhattuk, hogy a nagy márkák mindig tartogatnak valamilyen újdonságot az autószalonokra, most az Audi fog egy igazán különleges géppel előrukkolni: Az eddig is óriási sikernek örvendő R8-as dízel változatát leplezik majd le.

Az autó a hírek szerint elképzelhető, hogy csak tanulmányként mutatkozik be Detroitban, ám könnyen lehet, hogy az ingolstadi cég a közeljövőben a szériaváltozatot is elkészíti. Az autó V12-es dízele már ismerős lehet a Q7-es Audiból, teljesítménye 500 lóerő lesz, nyomatéka pedig kereken 1000Nm. Az eddig kapható benzines R8-ashoz képest tehát 80 lóerővel lesz erősebb és 570Nm-rel lesz nyomatékosabb a dízel. Ennek eredményképpen az R8 TDi 4,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százra, ami 0,4 mp-cel jobb mint a benzines sprintje, a végsebessége pedig 300 km/óra felett lesz. Az R8 Q7-nél kisebb tömegének és szerényebb légellenállásának köszönhetően,az autó fogyasztását tíz liter alá ígérik, egyes hirek szerint mindössze 8,4 l/100km lesz.

Mint mindennek, a dízel motornak is meglesznek a hátrányai, mint például a benzineshez képest 100kg-os tömeggyarapodás, illetve a dízel V12-esnek nagyobb a helyigénye, így már csak az első, kesztyűtartó méretű helyre pakolhatunk csomagokat.

Kategória: Hírek

3 hozzászólás


  1. nemár!

    Na, na! Hol van a Q7-ben 12 hengeres dízelmotor? Egy V8-as a legnagyobb, ugyanaz, mint ami az A8-asba is kapható.

  2. Kredenc

    Mondjuk itt egy videó formájában: http://auto.indavideo.hu/video/AUDI_Q7_V12_TDI

    Vagy itt: http://tranzit.hu/2/auto-motor/hirek/2007-01-16/audi-q7-v12-tdi

  3. jellem

    Kedves “nemár!”
    Köszönjük észrevételedet, még ha helytelen is.
    “Kredenc” megmutatta Neked, hogy hol van 12 hengeres dízelmotor a Q7-ben. Az autó ezzel a motorral nem került sorozatgyártásba, de ettől függetlenül tanulmány formájában létezik. Ezért fogalmaztam úgy a cikkben, hogy “ismerős lehet” és nem úgy, hogy “kapható”.
    Bármi észrevételed, véleményed van, írj máskor is nyugodtan.


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: