Megújul a Mazda RX-8

2008. január 8. | 18:32 | jellem

Bár hivatalosan majd csak jövő héten leplezik le a Mazda RX-8 frissített változatát, egy japán újságnak köszönhetően már most láthatóak a változások. A japán cég kupéja átrajzolt formájú lámpákat és légbeömlőket kap, azonban a bevált Wankel-motor teljesítményéhez a legutóbbi hírek szerint nem nyúltak.

A scannelt képen azonnal fellelhető pár újdonság, mint például a nagyobb légbeömlők vagy az eddiginél feljebb, és kör formáról téglalap szerűre változtatott ködlámpák. Az első lámpák is valamivel keskenyebbek lettek, de az alapforma változatlan maradt . A kerékjárati ívek mögötti, levegőztető nyílás helyett egy elnyújtott fekete háromszögbetétet találhatunk.

A képeken egy kicsit vadított változat látható, melyet japánban RS néven forgalmaznak. A csomag részét képezik a 19 colos kerekek, a Recaro sportülések, a hátsó spoiler, az alacsonyabb küszöbök és az új hátsó lökhárító. Ezek a képek láttán még nem lehet pontosan tudni, hogy az eddigi védjegynek számító kis Wankel háromszögeket száműzték-e az első és hátsó lökhárítókról, vagy ezek csak az említett RS felszereltség miatt hiányoznak.

Mindeddig különböző információk kerültek napvilágra a motort illetően, néhol azt említik, hogy a motorhoz is hozzányúltak és természetesen még erősebbek lettek a Wankelek, más cikkekben viszont nem említenek motort érintő változtatásokat. Ha nem történne változás, akkor marad az ötsebességes kézi váltóval kínált 192 lóerős változat, illetve a hatsebességes 231 lóerős verzió.

Kategória: Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: