Loeb a világbajnok

2007. december 3. | 19:49 | jellem

A Sébastien Loeb – Daniel Elena páros Cardiffban megszerezte sorozatban negyedik világbajnoki címét a Pilóták és Navigátorok versenyében, miután harmadikként ért célba a 75. Wales Rally GB-n. A Citroën Total Csapat másik C4 WRC-je, fedélzetén a Dani Sordo – Marc Martí párossal az ötödik helyen ért célba a rali világbajnokság idei utolsó futamán.

Amikor az ember a világbajnoki címért indul decemberben a brit ralin, egy pillanatig sem kételkedik abban, hogy az időjárás kegyetlen lesz.. és valóban nem kellett csalódnunk, mesélte mosolyogva Guy Fréquelin, akin egyszerre tükröződött a megkönnyebbülés, az öröm és a büszkeség. Sébastien és Daniel ugyanolyan magabiztosan vették az utolsó gyorsaságikat, mint a verseny egészét. A kitűzött célt elértük. Sorozatban negyedszer lettek világbajnokok a Citroënnel! Bár jó helyzetben voltunk már a futam elején, de lehetetlen volt megjósolni, mi vár még ránk. Annyi minden közbejöhetett volna. A csapatom is érezte, hogy a szokásosnál is feszültebb vagyok és ez elárulja, hogy a kezemben éreztem-e a biztos győzelmet. Ez a világbajnoki cím hatalmas örömet jelent. Elismerése legénységünk tehetségének, és annak a hihetetlen lelkesedésnek, amellyel a Citroën Sport csapata küzdött az idényen át. Óriási fegyvertény, hogy egy év kihagyás után tértünk vissza a világbajnokságra, és sikerült megszerezni a Pilóták világbajnoki címét a vadonatúj Citroën C4 WRC-vel!

Ezen a kegyetlen futamon szerzett harmadik helynek hála, megszereztük negyedik világbajnoki koszorúnkat, és ez óriási! , kiáltotta Sébastien Loeb, ahogy boldogsától sugárzó arccal lelépett a dobogóról. Messze nem volt egyértelmű, hogyan zárul a verseny. A szardíniai kiesésünk után elég rögös út vezetett a végső győzelemig. Mindezek ellenére egy másodpercre sem adtuk fel. Citroën C4-esünk kiválóan teljesített, akár aszfalton, akár murván, sárban vagy felhőszakadásban folyt a verseny, és ez a Citroën Sport hathatós segítségével párosítva mindig életben tartotta a reményt, hogy miénk lehet a cím. Nagyszerű, hogy végül minden sikerült! Kétségtelen, hogy a négy világbajnoki címből ez az utolsó volt a legnehezebb! Csodálatos tudni, hogy Guy Fréquelinnek, a Citroën Sport csapatfőnökének nyugdíjba vonulása előtti utolsó rali világbajnokságát megnyertük.

Gilles Michel, az Automobiles Citroën vezérigazgatója is jelen volt Swansea-ban, hogy gratulálhasson az egész csapatnak: Legújabb világbajnoki címével, Sébastien Loeb és Daniel Elena tökéletesen megjeleníti mindazt, amit a Citroën képvisel: szaktudást, elhivatottságot, és mindezt egyszerűséggel párosítva. A csapat, amit alkotnak, és a mód, ahogy ezt a negyedik világbajnoki címet megszerezték, hatalmas dicsőség a Citroënnek.

A 75. Wales Rally GB végeredménye*
1. M. Hirvonen/J. Lehtinen (Ford Focus) 3 h 22 min 50,9 s
2. M. Grönholm/T. Rautiainen (Ford Focus) + 15,2 s
3. S. Loeb/D. Elena (Citroën C4) + 1 min 33 s
4. P. Solberg/P. Mills (Subaru Impreza) + 2 min 57,3 s

A Világbajnokság állása a Pilóták versenyében (16/16 futam) *
1. S. Loeb, 116 p 2. M. Grönholm, 112 p. 3. M. Hirvonen, 99 p 4. D. Sordo, 65 p 5. P. Solberg, 47 p 6. H. Solberg, 34 p 7. C. Atkinson, 31 p 8. JM. Latvala, 30 p 9. M. Stohl, 13 p 10. F. Duval, 12 p 11. M. Wilson, 11 p 12. T. Gardemeister, 10 p 13. J. Kopecky, 10 p 14. D. Carlsson, 9 p 15. G. Galli, 5 p stb.

* A FIA eredményhirdetéséig nem hivatalos.

Forrás: Sajtóközlemény

Kategória: Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: