Turbós középmotor kerülhet az Alpine-ba

2007. november 30. | 6:50 | 4Si

A két tengely közé kerülhet az Alpine kupéjának turbómotorja. A Renault 2010-re feltámasztandó márkának első modellje jó ajánlat lehet az olcsó élményautók piacán.

Egyre gyakrabban szállingóznak hírek a Renault a közeljövőben feltámasztandó márkájáról. Az első Alpine modell a legfrissebb pletykák szerint 2010-ben kerül a szalonokba, legfőbb ellenfele pedig a Mazda MX-5-ös lesz.

Az előző, 1997-ben leállított gyártású Sport Spider rajongói bizonyára csalódni fognak, az Alpine ugyanis inkább egy sport, mintsem egy utcai versenyautó lesz. Ebből kifolyólag azonban jóval nagyobb vásárlóerőre számíthat, a kiszivárgott információk szerint a mindennapi használatban is tökéletesen helyt áll majd, üzletileg tehát mindenképpen jó húzásnak ígérkezik.

A jelenleg a Nordschleiffén tesztelt modell technikai részleteiről ugyanakkor keveset lehet tudni. Az első modell szinte biztosan egy kétajtós kupé lesz, melynek hajtásáról a hírek szerint egy, a két tengely között elhelyezett turbómotor gondoskodik majd. Az biztos, hogy az Alpine megérkezése színesebbé teszi majd a Renault palettáját, egy megfizethető élményautó megjelenése pedig sosem jön rosszul.

Forrás: A5

Kategória: Nincs


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: