Egy újabb Mitsubishi tanulmány

2007. november 28. | 14:27 | 4Si

A Mitsubishi hivatalos közleményben a Detroiti Autószalonra ígéri kupé tanulmányának bemutatását. A Concept-RA az Evo X összkerék-hajtási rendszere és duplakuplungos SST váltója mellett egy 204 lóerős dízelmotort kap.

Január 13-án, Detroitban láthatjuk először a Mitsubishi Concept-RA-t, amely a Hyundai Genesis kupé leendő riválisát vetíti előre. Az S-AWC összkerék-hajtással és az SST duplakuplungos automatával szerelt kupé érdekessége, hogy különösen tiszta és erős dízelmotort kap.

A 2,2 literes négyhengeres dízel természetesen változó geometriás turbót kap, méghozzá akkorát, amellyel 204 lóerős teljesítmény leadására lesz képes, a maximális nyomatéka pedig a 420 Nm-t is eléri. A viszonylag magas fajlagos teljesítmény ellenére az erőforrás különleges katalizátorának köszönhetően a legszigorúbb környezetvédelmi normákat is teljesíti.

A Concept-RA könnyű, alumínium alkatrészeket is tartalmazó padlólemezre épül, és a karosszériájának java is a könnyű anyagból készül. A motorháztető és néhány külső panel pedig egy új fejlesztésű, nagy ütéseknek is ellenálló és újrafelhasználható műanyagból készül.

Forrás: A5

Kategória: Hírek


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: