Ha lenne pár tíz millióm és egy benzinkutam – Audi Q7 4.2 FSI

2007. augusztus 22. | 15:42 | jellem


…akkor minden bizonnyal beruháznék egy Audi Q7 4,2 FSI S-Line-ra. Nem is olyan régen egy kis balatoni pihenés során sikerült egy ilyen négykerekűt kipróbálnom. Nagy örömömre a hotel parkolójában tartott egy nyílt nap-féleséget az Audi. Szerencsére volt választék is bőséggel, hoztak ugyanis 3,0TDi A6-os Allroad Quattrót, A4-es 2,0TDi S-Line-t, Audi TT 2,0T FSI Roadster-t és a már általam említett és kipróbált Q7-es 4,2 FSI S-Line-t.

A manapság gyártott autók formájukkal vagy méretükkel könnyen unalmasnak tűnhetnek az embereknek, hiába a design-os forma. Egy gyors látogatás a www.perfectcarhire.com-on szintén alátámasztja az imént megfogalmazott nézetet a 2008-ban gyártott autókról. Annyi azonban biztos, hogy mindig lesz legalább egy olyan modell, ami után még a legapatikusabb vásárlók is utánafordulnak és megcsodálják. Az Audi Q7 éppen ezek közé tartozik.

Nem sokat gondolkoztam, hogy melyiket próbálnám ki. Ugyanis a Q7-es egyből megragadta a figyelmemet a méretei és S-Line felszereltsége miatt, nomeg elég ritka (nemcsak) hazánkban a 4,2-es benzines erőforrással szerelt verzió.Nem utolsó szempontként pedig nem minden nap és nem mindenkinek adnak csak úgy oda egy Q7-est. Gondolom, hogy egy szalonban nem lehetne csak úgy elkérni egyet egy próbára. Előbb hosszas és komoly tárgyalások kellenének, hogy komoly vásárlónak gondoljanak, és ne pedig élményhajhásznak. Ezek után és a hosszas sorbanállás után amikor kérdezték, hogy mit szeretnék kipróbálni, rövid gondolkozás után a Q7-est mondtam. (Azért csábító volt az A6-os Allroad is…)

Meglepetésre rövid várakozás után én kerültem sorra, ugyanis a jelenlévők jelentős része a piros TT Roadstert próbálta ki. Gondolom nem tudtak ellenállni a piros nyitott sportautós gyermekkori álmaiknak… A Q7-es tehát ott állt előttem (vagy én álltam előtte, attól függ honnan nézzük) így hát bepattantam. Óriási hely fogadott, ami persze nem meglepetés egy ekkora autótól. Miután motorosan magamra állítottam az ülést, kérdezte az értékesítő, hogy vezettem-e már automata autót, amire mindaddig nemmel tudtam válaszolni. Így átvettük a szokásos dolgokat, vagyis hogy a bal lábbal való fékezést felejtsem el, a bal lábam pihenjen csak az arra kialakított pihentetőn. Hogy mindez hatásos legyen és tényleg ne csináljam, azt mondta hogy guruljunk egy picit majd fékezzek bal lábbal, mintha botváltós lenne. Igaza volt, tényleg elfelejtettem a bal lábas fékezést, ugyanis a fékezés közben majdnem kiestem az ablakon, akkorát fogott a fék.

Ezek után már menet közben kölcsönösen kérdezgettünk egymástól az értékesítővel, én az autó után érdeklődtem, ő pedig az én véleményem után. Az audiorendszer tesztje máskorra marad, mivel szerepét átvette a V8-as 4,2-es, ugyanis a kérdésre hogy bekapcsolja-e a rádiót nemmel válaszoltam. Amit viszont bekapcsoltam volna, az a navigáció lett volna, erre viszont az értékesítő válaszolt nemmel, mivel sajnos hazánkban nem működik még a rendszer. Nem tudom megérteni, hogy egy közel 30 milliós autóban miért nem sikerült ezt mindeddig megoldani, amikor manapság már 100 ezer forint alatt vásárolhatunk igen jó PNA készülékeket, amik sokszor sokkal használhatóbbak -főleg iGO esetén- mint mint a több százezer forintos gyári navigációk. Természetesen arra a kérdésére, hogy a városban vagy az autópályán tegyünk egy kört, egyből rávágtam hogy az autópályára menjünk, majd a visszafelé jöjjünk a városban. A váltó tökéletesen pakolgatta a fokozatokat, szépen tette a dolgát. A motor próbájára az autópályán került sor és nem árulok el nagy titkot ha azt mondom, hogy nagyon megy, 350 lóerő és 440Nm bőségesen elég a dinamikus utazáshoz. A meglepő az volt, hogy más autóknál hosszú másodperceket kell várni mondjuk hogy 130-ról gyorsuljon még, az Audi ezt úgy tette mintha 50-ről gyorsulnánk.

A városba beérve kipróbálhattam a futóművet, ami ugyancsak nagyon jó volt, köszönhetően többek között az S-Line felszereltségnek. Az úthibák nem voltak zavaróak és amikor egy körforgalomba tempósabban érkeztünk meg, keményen tartotta az autót, nem billent meg a karosszéria. A városban egyebek mellett különösen kiütközik az Audi nagysága, a Swiftek és egyéb autók felett könnyedén átláthatunk.

Amit az utcán szétnézve láthatunk, az érékesítő is megerősítette,vagyis  bizony nem túl kelendő ezzel a motorral a Q7-es(20L fölötti a vegyes fogyasztása) Kicsit átgondolva praktikusabb választásnak tűnik a 3,0-es dízel, ami emberibb fogyasztásával és 500Nm nyomatékával örvendezteti meg a vásárlót.

Ezért hát a cím, ha lenne pár tíz millióm biztosan Q7-es tulajdonos lennék, s ha még egy benzinkutam is lenne hozzá, a 4,2-es benzinest választanám.

Ami tetszett:

  • Óriási motorerő
  • Kényelmes és szép belső
  • Jó futómű

Ami nem tetszett:

  • Magas fogyasztás
  • Magas alapár
  • Navigáció hiánya

Kategória: Teszt


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: