Honda Accord Tourer 2.2 i-CTDi Executive

2007. október 12. | 12:41 | 4Si

Az egyik legélvezetesebben vezethető japán kombi. Komolyan mondom, nem akartam kiszállni belőle. A japán autógyártás egyik legcsillogóbb gyémántja.

Nézzük csak a formát. Kombi létére gyönyörű. Nem is tudom miért, de amint megláttam csakis egy dologra tudtam asszociálni: szamurájkard. Többek állítása szerint marhaság, de szerintem akkor is az. Megindokolni nem tudom, hogy miért, de az. Egyszerre elegáns és sportos. Az eleje engem annyira nem fogott meg, de a hunyorító fényszórók vadságot, dühödtséget sugároznak, ami kifejezetten jól áll neki. A króm kilincsek is csak dobnak az autó imidzsén’. A tükrökbe integrált indexek tovább fokozzák az eleganciát, kár is lett volna elrontani az összképet 2 műanyag dobozkával a kocsi oldalán. A tükröket elektromos motor hajtogatja ki-be, gombnyomásra, ez nekem nagyon bejön, hajtogattam is ki-be, olcsó játék (vagy éppen drága az elektronika meghibásodása esetén)… Az autó hátulja tetszik a legjobban, sokkal szebb, mint a sedan Accordé. Ezekkel a hátsó lámpákkal úgy néz ki hátulról, mint egy macska. Egyszerre vonzó, szelíd, és vad. Remek az összkép.

A belsőt tekintve pazar az Accord. A sötét színek dominálnak, de ízlésesen összeállítva. Minden kapcsoló kézre áll, ott nőtt ki ahol a kezem van. Nagyon sok mindent tudunk vezérelni a kormányról, szépek az órák is. Érezhetően jó minőségűek a felhasznált anyagok. A bőrkormány fogása precíz, az autó kormányzása családi autóhoz képest meglepően direkt. A félig bőrözött fotelek nagyon kényelmesek és kellő oldaltartást biztosítanak. Hátul kevesebb hely van, de a hátsó üléssor is nagyfokú kényelmet biztosít egy nagyobb utazásra, főleg ha lehajtjuk a könyöktámaszt. :) Az illesztések nem mindenhol pontosak, az általunk tesztelt autón a kesztyűtartó és a műszerfal illesztése között volt egy kis hézag, ami igazából csak éjszaka zavaró, mert kiszűrődik a kesztyűtartó doboz világításának a fénye. Ezt leszámítva az autó belseje rendben van.

A 2204 köbcentis, 140 lovas turbódízel igen fürgén mozgatja a 1,5 tonnás kocsiszekrényt. Halkan jár, 1400-1500-as fordulatszámtól folyamatosan húz egészen 4000-ig, ami kiváló egy dízeltől. Maximális nyomaték 340 Nm, csúcsát 4000-s fordulatszámon adja le. Gyorsulása 100km/h-ra 10 mp-en belül van, egész pontosan 9,3 mp. Végsebessége a gyári adatok szerint 210 km/h, de 140-150-es tempónál sem jön elő a dízelsége, továbbra is halk és erős. Nem nagyon fog ránk villogni egy 7-es BMW, ha átsorolunk a belső sávba az autópályán, ugyanis feltartani nem fogjuk az biztos. :)

6 fokozatú manuális váltó van benne, ami tökéletesen kezelhető. Kiváló kapcsolhatóság, rövid váltóutak, ez kell ide kérem szépen. Nem totojázunk, lehúzzuk a következőt fokozatot és nyomjuk neki. Sportos és az áttételek jól el lettek találva, egyszóval csodálatos.

A futómű, hát lehet róla rosszat írni? Sportos, nem engedi kidobni a kocsit a kanyarból, nem akar felborulni, viszont a sportossága ellenére kellemesen csillapít és halk futást biztosít. Mondjátok, kell ennél több? Nem is beszélve az irdatlan fékekről, ha kell fognak, mint a disznó, de mindig nagyon finoman adagolhatók.

Az egyik ismerősömnek pont egy ilyen Hondája van és nagyon meg van vele elégedve, el is nevezte Szürke Sólyomnak (szürke színű). Renaultból ült át Hondába és azért szóvá tette, hogy vannak különbségek a 2 autó között. Pár dologhoz már nagyon hozzászokott a Renaultban (ami egy Megane volt, alacsonyabb kategória, mint az Accord) és nehéz neki átállni. Nem képes megérteni (és én sem), hogy miért csúsznak el a japánok iciri-piciri dolgokon, amelyek hosszútávon idegesítőek tudnak lenni.

  • Miért nem kapcsol ki a fényszóró, miután kiszálltunk a kocsiból és aktiváltuk a riasztót?
  • Miért ég folyamatosan a kesztyűtartó világítása, ha a fényszóró be van kapcsolva?
  • Miért nem csak akkor kezd el világítani, ha kinyitjuk a kesztyűtartót?

Erre igazából azért is érzékeny, mert nem teljesen hibátlan a kesztyűtartó és a műszerfal illesztése és éjszaka kiszűrődik neki a fény az utastérbe, ami piszkálja az asszony és az ő agyát. Érthető, ennyi pénzért már legyen jó az illesztés baze’.



A fogyasztás vegyes használat mellett 5,8 L, ami könnyen feljebb is vihető, ha durvulunk egy kicsit, de alapjában véve az 5,8 egy ekkora autótól kalapmegemelős’ érték.

Ár: 7 742 000 Ft.

Ami tetszett:

  • Nyomatékos és halk motor
  • Jó csillapítású futómű
  • Pontos és sportos váltó
  • Jó minőségű felhasznált anyag
  • Gombnyomásra behajtja a tükreit :) (muszáj ideírnom)

Ami nem tetszett:

  • Nem kapcsol le a fényszóró beriasztás után
  • Nem mindenhol tökéletes az illesztés



És itt az utód!

Tetszett a cikkünk? Nem osztod a véleményünk? Szólj hozzá bátran!

Kategória: Teszt

3 hozzászólás


  1. Dávid

    “Nem nagyon fog ránk villogni egy 7-es BMW, ha átsorolunk a belső sávba az autópályán, ugyanis feltartani nem fogjuk az biztos. :)”

    Ezzel a mondattal nem igazán értek egyet, de ettől függetlenül jó teszt :)

  2. Hondadoc

    Az “És itt az utód” link nem megfelelő, mivel ott a képeken az USA-beli Accord 4D és kupé látható. Az EU Accord Tourerről vannak már fotók sőt rövid werkfilm is, Genfben fogják bemutatni, március 4-án reggel 8.30-kor a Honda standján.
    A francia autókban van jópár extra kütyü, melyek egy része hasznos is. A lényeg (motor, futómű, megbízhatóság) azonban itt van topon, Banzai!

  3. váradi tamás

    Imádom ezt a kocsit, már én is vezettem bár
    én egy 2,0 literes benzinest. Legyűgöző a tel-
    jesítménye. Imádon ahogy megy, ha egy kicsit is
    odalépek rögtön megindul. Ezenfellül nagyon
    kényelmes és rendkívül sportosan vezethető.
    Valamint nagyon jól fogyaszt.


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: