A bíróság nem adta vissza Hamilton pontjait

2008. szeptember 23. | 19:20 | 4Si

Visszakanyarodnánk a Belga GP után létrejött incidenshez. A bíróság úgy döntött a felek beszámolói után, hogy nem lehet fellebbezni a kérdésben. A szabályok szerint nem, de emlékezzünk csak vissza Vitantonio Liuzzi esetére Japánban.

Tiszta sor. Egyszerű marketing fogás.  Ha Hamilton visszakapta volna a Belga GP első helyét, akkor túl nagy lett volna a pontkülönbség közte és Massa között, ergó továbbá nem lenne annyira izgalmas a Forma-1, ha Hamilton idei teljesítményéből indulunk ki és ezzel számolunk egészen a szezon végéig. Így viszont…

Az előzést követően a McLaren rögtön rászólt Charlie Whiting (versenyigazgató) fülére és megkérdezte, hogy szabályos volt-e Hamilton előzése. Whiting szabályosnak ítélte a manővert, így senki sem gondolta, hogy később probléma lehet az ügyből. A McLaren bizonyítani tudta Whiting szavait, ám Charlie a tárgyaláson már azt nyilatkozta, hogy később megváltozott a véleménye. Gratulálunk, ez így működik!

Ez így ebben a formában szerintem nem korrekt, de ember legyen a talpán, aki képes olyan megoldással előállni, ami mindkét fél számára kedvező.

Kategória: Forma-1


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: