Toyota Avensis 2.2 D4D D-CAT

2007. augusztus 17. | 13:35 | admin


Ez volt az első közös tesztélményünk Jellem kollégával. Maga az ötlet, hogy kipróbáljuk ezt a modellt onnan jött, hogy a Jellem állandóan áradozott, hogy ez a kocsi milyen jó, mennyire húz, a kategóriájában az egyik legerősebb dízel. Én pedig mondogattam neki, hogy “áh egy fenét, hülyeséget beszélsz…”. Végül addig húztuk egymás agyát, amíg mindketten rájöttünk, hogy ezt bizony ki kell próbálni ahhoz, hogy valamelyikünknek igaza legyen.

Egy kellemes péntek délután elfáradtunk az egyik budai Toyota kereskedésbe. Az épületbe belépve rögtön szembetaláltuk magunkat egy információs pulttal, ahol a fátyolos hangú, rendkívül szimpatikus hölgyeménynek (elneveztük Lexikének) címeztem a szokásos kérdést, van-e déket’ felrendszámozva? 2 rágógumi harapás és egy pillanatnyi felpillantással a számítógép Passziánsz nevű közkedvelt játék kíséretében a tudtunkra adta, hogy fingja nincs róla, menjünk fel és keressük Andrást (a cikk kedvéért Bandi). Bandihoz oda, déket van, mindjárt hozza, csak megnézi, hogy van-e benne gázolaj.

A papírok kitöltése után előgurult cikkünk tárgya, egy csodálatos Toyota Avensis 2,2 D4D D-CAT. Bandi kipattant és átugrott az anyósra, kezemben az erő. Indulás előtt gondosan magamra szabtam az ülést, kormányt, tükröket, és bekapcsoltam a BIZTONSÁGI ÖVET, amit oly sokan elfelejtenek megtenni.

Jellem kolléga a hátsó ülésről figyelte az eseményeket. <Bandi>: “Egy kicsit bekapós a kuplung, úgyhogy figyeljen rá.” Amint elindultunk Bandi össze-vissza forgolódott, nézte a tükröket, látszott rajta, hogy rendesen be van fosva, ami valljuk be érthető is, miután életkoromból adódóan még viszonylag friss a jogsim. Veszettül ment az Avensis. Dehát emberek, ez egy dízel és egy dízel morog, kotyog, lomha, de ez nem. Ez csendes, dinamikus, masszív, érezhető, hogy rendesen össze van rakva. A kuplungja nekem zavaróan bekapós, de azt mondják, hogy azt majd megszokja az ember.
Hát nem is tudom… Az ülések oldaltartása jó, a kormány fogása magabiztosságot kelt az emberben, a váltó beugrik a fokozatokba. Hátul nekem úgy tűnt, mintha egy kicsit kevés hely lenne, de ez bizonyára annak tudható be, hogy mindkét első ülés tökig’ hátra volt húzva. Azt hiszem, ez az autó méltó ellenfele az általam nemrég tesztelt dízel Skoda Octavia RS-nek (a cikk hamarosan jön).

Visszafele az M1-M7 bevezető szakaszon jöttünk, Bandi ott is nagyon segítőkész volt –>”Jobbról jó, mehetünk.” “Köszi, hogy segítesz!” – mondtam magamban, de a tesztvezetéskor többször is számíthattam az Ő segítségére. Volt egy olyan útszakasz, ahol nénik álltak az út szélén, Bandi gondosan szemügyre vette őket, néha egy-egy csinos kis megjegyzés is elhagyta a száját… A tesztvezetés végén meg kényszerültünk állni a szalon előtti kereszteződésben elsőbbségadási kötelezettségünk elégtétele céljából. Bandi újból megszólalt: “A kuplungra ugye figyel?!” Miután kiszálltunk eljátszottunk a gondolattal Jellem kollégámmal, hogy vajon miért hívta fel a figyelmemet a kuplungra. Egyértelműen arra a következtetésre jutottunk, hogy milyen szarul nézne ki, hogyha egy Toyota lefulladna a szalon előtti kereszteződésben, ezért Bandi gondosan megelőzte nekem és a márkakereskedésnek az esetleges kellemetlenséget.

Ami tetszett:

    – Nagy nyomaték
    – Viszonylag szép forma
    – Könnyen kezelhető váltó
    – Jó fogású kormány

Ami nem tetszett:

    – Bekapós kuplung
    – Csúnya faburkolat
    – Bandi okoskodása

Az autó gyári adatait megnézhetitek itt!

Alapjában véve egy nagyon jó autó a Toyota Avensis 2,2 D4D D-CAT, kisebb családok számára ajánlom, valamint azoknak akik szeretnek sportosan, dinamikusan autózni.

Kategória: Teszt

1 hozzászólás


  1. Viktor

    Beleolvasgattam a cikkekbe… van még hova fejlődni, de tetszik az igyekezet, és szépen megcsináltátok az oldalt! Jó lenne, ha idővel majd készítenétek saját képeket is az autókról, bár gondolom sok kereskedő nem örülne neki, ha kiderülne, hogy írtok majd a tesztről, és felteszitek a netre.
    Helyenként előfordulnak értelmetlen mondatok, de ezért kell sokat gyakorolni, hogy csiszolódjon a stílus meg minden.
    Sok sikert kívánok!
    Üdv: Viktor


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: