Mazda CX-7 2.3i DISI Turbo

2007. szeptember 29. | 18:22 | Jellem + 4Si

Egy újabb nyílt hétvége, ezúttal a Mazdánál. Rajtakaptunk az alkalmon és teszteltük a márka hazánkban legújabb modelljét, a CX-7-est.

Furcsa autó a CX-7-es, amit már a neve is sejtet. CX-7 típusjelzésben a C a cross, az X pedig a sportosságot jelenti, ahogy azt már ismerhetjük az MX-5 vagy az RX-8 nevekből. Az autó nemcsak a nevében, hanem megjelenésben is emlékeztet az utóbb említett sportkocsira. Elölről ugyanis leginkább egy felfújt RX-8-asra hasonlít, hátulról pedig a Mazda6-os kombira. Ezzel szerencsére nincsen semmi gond, hiszen az RX és a 6-os az utóbbi idők egyik legjobban sikerült autói a japán márkának. A hasonlóság alapját az első fényszórók, illetve a sportosan kidomborodó kerékjáratok adják. Mint ahogy azt már megszokhattuk a Mazdánál, a CX-7-es is színtelen hátsó lámpatesteket kapott, így a tuningosok megspórolhatnak egy keveset a búra kicserélésén.

A középkonzol megjelenése tökéletesen beleillik a Mazda-családba. A szellőzőrostély a megszokott, de tetszetős Alfa-lopás. Egy kicsit hiányoltam a beépített navigációt, illetve az azzal járó tolatókamera képét, hiszen egy ekkora monstrummal nem biztos, hogy mindenki számára könnyű a parkolás. Teret illetően nem lehet különösebb panaszra okunk, 4Si kolléga mögött elfértem úgy, hogy az ujjam befért a térdem és a háttámla közé. Magam mögött, már nem nagy meglepetésre csak terpesz árán fértem el, bár elég valószínűtlen, hogy kétméteres emberek lepnék el a CX-7-est. A csomagtér 455L, amit a hátsó ülések ledöntésével egészen 1348L-ig növelhetünk.

Az autó 2261 cm3-es, soros 4 hengeres motorjával (DISI= Direct Injection, Spark Ignition, azaz közvetlen befecskendezésű és szikragyújtású) rendkívül meg voltunk elégedve. 260 LE és 380 Nm. A turbónak köszönhetően szinte állandó nyomatékunk van, amit fülbemászó motorhang orgia kísér. Érdekesség, hogy a 9.749.900 forintos autó végsebessége 210-nél le van korlátozva. Tudjuk, hogy hazánkban 130 km/h a megengedett legnagyobb sebesség autópályán, de pl. a német pályákon jobban ki lehetne használni a motorban rejlő tartalékokat, ha mehetnénk többel is, mint egy 1,8-as Opel Vectra. Az autó 6 sebességes manuális sebességváltóval kapható, ügyesen teszi a dolgát, bepattan a helyére. Kizártnak tartom, hogy melléváltsunk vele, eltévesszük a kívánt fokozatot, példaértékű a CX-7-es váltója, tényleg nem lehet rá panaszunk.

A futómű nagyon el lett találva. Azt hinné az ember, hogy a kocsiszekrény magasságából adódóan borulékony az autó, de nem. Kipróbáltuk nagyobb sebességnél is, rángattuk ide-oda, de még véletlenül sem fordult meg az autó fejében, hogy oldalra bukfencezzen vagy instabillá váljon. Nem mintha a japán autók a borulékonyságukról lennének híresek, de ez tényleg jó. A kátyúk okozta akadályokat szintén áthidalja.
A fékek mindig is jól szabályozhatók voltak a Mazdákban, úgyhogy ehhez nincs különösebb hozzáfűznivalóm, minthogy egyszerűen csak jó.

A bőrkormány szép és magabiztos fogású. Nem “büntet”, ha keresztülvágtatunk egy hatalmas kátyún. Kár, hogy a képeken is látható   zongoralakk-féle műanyagot használtak a vezérlőgombok között, mivel összetapicskolható és meglátszanak rajta az ujjlenyomatok.

Tesztmodellünk (CX-7 Revolution, a legmagasabb felszereltség) bőrözött ülésekkel volt felszerelve, amelyek kényelmesek és nem akarnak kidobni magukból, ha sportosan vesszük a kanyarokat. Csak a vezetőoldali fotel állítható elektromosan, 4 irányba. Meglepő volt, hogy olyannyira hátra lehet állítani, hogy ha teljesen hátratoltam, akkor nem tudtam rendesen kinyomni a kuplungot, pedig nem rövidek a lábaim.

Említést érdemel továbbá a Bose Centerpoint hangrendszer, ami istentelen jól szól, az elsőtétülő műszerfalvilágítás, az automatikus xenonlámpák, az esőérzékelős ablaktörlő, valamint a Smart Card kulcsnélküli rendszer, vagyis csak egy műanyag kulcslapkának kell a zsebünkben lennie az indításhoz.

Ami tetszett:

  • Bika motor
  • Hatalmas nyomaték
  • Jó futómű
  • Kényelmes ülések
  • Bose hangrendszer

Ami nem tetszett:

  • Lakkszerű műanyag a kormányon
  • Csak a vezető ülése állítható elektromosan
  • Tolatókamera hiánya

Tetszett a cikkünk? Nem osztod a véleményünk? Szólj hozzá bátran!

Kategória: Teszt


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: