Kiemelt – Central Europe Rally, a cél + 212 fotó

2008. május 2. | 20:40 | 4Si

2008.ápr.26. 08:21 : Autó teletankolva, autópálya-matrica megvásárolva, készen állunk hogy elinduljunk Veszprémbe a Central Europe Rally utolsó napjára. Viszonylag korán indultunk, nálam a fél kilenc annak minősül, mert akartunk még látni valamit a száguldó autókból, motorokból, kamionokból. Ám most nem Jellem barátom jött velem, hanem a barátnőmet vittem magammal, mert ő még sosem volt rallin és nagy érdeklődést mutatott a verseny iránt.

Ezen a csodálatos szombat délelőttön hétágra sütött a nap és szinte teljesen üresek voltak az utak. Se térkép, se GPS nem volt nálunk, csak a CE Rally által biztosított Media Guide sajtóanyag, benne néhány alig használtó Google térképpel, ezért úgy döntöttünk, hogy a járt utat járatlanért nem hagyjuk el, így nem mentünk le Székesfehérvárnál a pályáról. Az autópályán 50 percet töltöttünk (betartva a sebességhatárokat), majd a Balaton partján a 71-es főútvonalon Veszprém felé vettük az irányt.

Az autósok 09:24-kor rajtoltak Veszprém, Jutaspusztáról, úgyhogy sietnünk kellett. Beértünk Veszprémbe, de fogalmam sem volt, hogy merre lehet ez a Jutaspuszta, úgyhogy megálltunk egy benzinkútnál és megkérdeztük a kutast, hogy merre kell menni. 10 perc múlva már Jutaspusztán voltunk. Beengedtek a VIP parkolóba, nem volt semmi fennakadás, de sajnos már csak az autós mezőny végét láttuk a rajtnál. Főleg kamionokat láttunk Veszprémben. Ja és ne felejtsem, láttunk egy hófehér BMW X6-ot, magyar rendszámmal. (Megjegyezem, másnap ugyanezt az X6-ot láttam a Budaringen.)

Gyorsan visszaültünk a kocsiba és átugrottunk Várpalotára, ugyanis itt fordultak vissza Veszprém felé a versenyzők és mentek Balatonfüredre a pódiumhoz. Szépen el is tévedtünk. Bojongtunk vagy fél órát, utána felhívtam a sajtófőnököt, hogy útbaigazítson. 40 perces késéssel megérkeztünk a helyszínre, a változatosság kedvéért megint csak az utolsó autósokat tudtuk megnézni, de ez várható volt. A kamionok közül láttuk az elsőket is. Hatalmas portfelhőt kavartak, szóval a ruhánk és a fényképezőgépem is elég poros lett.

Ezután mentünk Balatonfüredre a befutóra. Kurva nagy volt a tömeg, és akkor még finoman fogalmaztam. Lehetetlen volt bejutni a sajtós emelvényre, úgyhogy meg sem próbálkoztam vele, viszont találtunk egy király helyet közvetlenül a pódium mellett, ahonnan mindent jól lehetett látni, közel voltunk az eseményekhez. Először a motorosok kapták meg a jutalmaikat: 1. Casteu(KTM), 2. Lopez(KTM), 3. Duclos(KTM). Néhány motoros annyira örült, hogy elkezdett gumit égetni. Egy szempillantás alatt átalakították a rücskös terepgumikat sima aszfaltgumivá. :) A terepgumik még az aszfaltba is belemartak és meg is rongálták azt, LOL. Őket követték az autósok: 1. Sainz(VW), 2. Peterhansel(Mitsubishi), 3. Depping(VW). Volt baki bőven: elég sok autó úgy parkolt le a pódium tetején, hogy az első tengely a pódiumról levezető rámpán volt, de az autókat csak sebességben hagyták és nem húzták be a kéziféket. A viszonylag meredek rámpa miatt az autók elkezdetek gurulni lefelé a pódiumról, ám szerencsére még időben berántották a kéziféket a versenyzők.

Peterhanselék be akartak állni egy fotó erejére az autó elé a rámpára, pezsgővel a kézben, Peterhansel hirtelen megcsúszott, fenékre pottyant és leszánkázott a pódiumról. :D Vicces volt, a hatalmas pezsgő pedig darabjaira hullott. A végén már Peterhansel is csak röhögött saját magán, és tök korrektül reagálta le a kis malőrt.


 

Robby Gordon már nem is volt jelen a díjátadáson, mert közvetlenül a verseny befejezte után visszarepült Amerikába valami Nascar versenyre. Hát igen, ilyen egy igazi elhivatott fanatikus.

A legjobb magyar kettős, Kis-Czeglédi, az előkelő 13. helyen végzett végül. Palikék a 22. lettek még úgy is, hogy ismét felborították az autót az utolsó szakaszon. Laci kapott is ezért egy kis fricskát, amikor megérkeztek a pódiumra. A Gál-Oroszlán kettős a 35. helyen végeztek.

212 fotó a galériában:

Gratulálunk minden versenyzőnek az elért helyezéséhez és reméljük jövőre is megrendezésre kerül, immár másodszor a Central Europe Rally.

Kategória: Fotók, Rally, Velünk történt


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: