Renault Megane 1.5 dCi Grandtour

2007. szeptember 16. | 10:40 | admin

Most hétvégén van a Renaultnál nyíltnap, ígyhát muszáj voltam kipróbálni egy dízel Megane-t. Meglehetősen pozitív kép alakult ki bennem a teszt során, mind az autó, mind az értékesítő részéről.

Abban a tudatban indultam el a budaörsi autószalon irányába, hogy egy 1.9-es vagy egy 2 literes dCi Megane-t fogok kipróbálni. Csakugyan, mint a Skoda Octaviás tesztemnél ezen elhatározásom hamar köddé vált, ugyanis a budaörsi szalonban dízel Megane-ból nem volt csak 1.5-ös. Ez egy kicsit ciki. Hazánkban elég kelendő a Megane, sokan veszik dízellel és azért egy nyílthétvége keretein belül illene többféle motorválasztékkal felrendszámozni autókat. Szomorú. Na mind1.



Fél óra várakozás után visszajött a csóka az előző tesztvezetésről, végre beülhettem a kocsiba. Kulcskártyát bedug, Start/Stop gombot megnyom, beröffen. Mindigis tetszett a Meganeban, hogy nem slusszkulcsa van, hanem kártyája és gombnyomásra indul. Kétféle 1.5-ös turbódízel motorból is választhatunk, az egyik 86 (200 Nm), a másik pedig 106 (240 Nm) lóerős. Én a kisebbikkel mentem, méretéhez képest jól ment.



Kivittük a ‘pályára. Nem is gondolná az ember, hogy a kicsi dízel milyen jól viszi a gépet, ráadásul egy kombit. Az autó méretéhez képest elég jól teljesít a motor, de az én meglátásom szerint gyengécske, ugyan nem észrevehetően, de az. Alacsonyabb fordulatszámnál még nem annyira dinamikus a gyorsulása, de ha istenesen odalépünk neki máris megiramodik. A váltó beugrik a fokozatokba, rövid úton jár, viszont a fokozatok váltása közben furcsa, hangos kattanás hallatszik. Talán egy kicsit hosszú a váltókar, ezért nem annyira szép, de meg tudnék barátkozni vele.
A futóművébe sem tudtam belekötni, kiválóan kezeli a kátyúkat és a fekvőrendőröket is.

A kormány fogása jó, se nem alul-, se nem túlkormányzott. A tesztmodellben műanyag kormány és váltógomb volt, de érdemes bőrrel rendelni, mert sokkal jobb a fogása és még véletlenül sem csúszik meg rajta a tenyér. Nagyon forradalmi a kézifékkar, nekem ez is tetszett. A középkonzolon elég csúnyácska a manuális hőfokszabályzó panel, magasabb felszereltségnél szerencsére már automata klímát kapunk.

A hátsó ülésen is kényelmesen elfértem a 190 centimmel, bőven volt hely a térdemnek, úgyhogy helyre nem lehet panasz.

Az értékesítő kolléga tök rendben volt, feltettem a szokásos fogós kérdéseket, hogy vajon tudja-e nagyvonalakban az autó főbb paramétereit, de nem nagyon tudtam őt megfogni, mindennel tisztában volt.

Ami tetszett:

  • Szép forma
  • Ötletes belső elemek
  • Jó hangszigetelés
  • Nem kotyognak a műanyagok belül
  • Nagy csomagtér
  • Hátul is kényelmesen el lehet férni

Ami nem tetszett:

  • Kicsit gyenge motor
  • Hangos váltó

Kategória: Teszt


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: