Kiemelt – Sziget Fesztivál 2017

2017. augusztus 8. | 10:00 | 4Si

A 25. Sziget, 25 pontban

1. A Nagyszínpad augusztus 9-én egy hatalmas P!nk show-ra készül, de az elkövetkező napokban fellép itt – mások mellet – PJ Harvey, Wiz Khalifa, Kasabian, Macklemore & Ryan Lewis, The Chainsmokers, Major Lazer és a hetet a Dimitri Vegas & Like Mike fergeteges End Show-ja zárja.
2. A Nagyszínpad nem csak zenével szolgál, hanem tiritarka, látványos speciális partikra vonja be a közönséget, mint a Color Party, Pom-pom Party vagy a Labda Pary, de lesz egy Szülinapi Party is.
3. Változatos zenei világgal és sűrű programmal várja az OTP Bank by A38 megasátra a Szabadság Szigetének lakóit a Bad Religiontól Fritz Kalkbrennerig.
4. A világzenei helyszín idén 0. napi magyar hullámmal, majd a világzene legnagyobbjaival, igazi ?best of?? programmal rukkol elő a Szigeten. Mindig kihagyhatatlan.
5. A partiélet legnagyobb helyszínén, az Telekom Electronic Beats Aréna megasátrában este 10-től hajnalig tart majd a bulifolyam, benne Don Diablo, Steve Aoki, Oliver Heldens és sokan mások.
6. A Sziget egyik leglátványosabb helyszíne a raklapokból épült Colosseum. A program itt hét napon át zajlik déltől, hajnal 5-ig.
7. Természetesen idén is jelentkezik a magyar zene Mekkája, a Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpad a hazai élvonal legjobb bandáival és előadóival.
8. A Nagy Utcaszínház egy különleges, kifejezetten a Szigetre készült műsorral kedveskedik a Szabadság Szigete lakóinak. Két ország kiváló művészei dolgoznak azon, hogy egy kifejezetten látványos és emlékezetes előadással kápráztassák el a látogatókat minden este két alkalommal az A38 melletti réten.
9. A Cirque du Sziget programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden évben nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra
10. A Színház és Táncsátor még több helyszínnel és programmal várja a szigetlakókat, mint a korábbi években.
11. Az idei év több szempontból is jubileuminak számít a Klasszikus, Opera és Jazz Színpadon: 25. alkalommal jelentkezik a Sziget, 15 éve van önálló klasszikus zenei színpad, azon pedig ötödik éve vendégei a helyszínnek az Operaház művészei. És lesz egy újítás is a Cineconcert, ahol fekete-fehér némafilmeket nézhetünk az 1910-es és ?20-as évekből, élőzenei kísérettel.
12. A Sziget múltidéző házi vidámparkja, a Vándor Vurstli változatlan jókedvvel és varázslatos játékokkal várja a játékos lelkű Szigetlakókat.
13. Egy teljesen új programhelyszínnel jelentkezik a Sziget az utcaszínházak és a kreatív workshopok szerelmeseinek. A vállalkozó kedvű látogatók közelebb kerülhetnek az utcaszínházi társulatok világához, hiszen a Cardboardia workshopjain kartonpapírból, a művészekkel közösen készíthetik el a tárgyakat, melyekkel később közösen felvonulnak.
14. Sátor határok nélkül: a budapesti Néprajzi Múzeum és a vele érkező párizsi Musée national de l’histoire de l’immigration (Bevándorlástörténeti Nemzeti Múzeum) tavalyi sikeres együttműködését követően ismét közös programmal készül a Szabadság Szigetére, hogy fontos és aktuális témákkal aktivizálja a Sziget lakóit.
15. A 2008-ban létrehozott Múzeumi Negyed, a legnagyobb és legérdekesebb budapesti és magyarországi múzeumok interaktív bemutatkozásának helyszíne, egy kulturális és művészeti találkozóhely.
16. Ismét közös sátorban lesz megtalálható a Nemzeti Filmalap és TEDxBudapest programja.
17. A tavalyi év nagysikerű újítása, a Sziget Comedy visszatér a Magic Mirror színpadára ? a már jól ismert Dave Thompson ezúttal is a világ minden tájáról hívta el barátait, hogy humorukkal megdolgoztassák a szigetlakók nevetőizmait.
18. Az ARTZONE 2017-ben már a Sziget jól ismert és egyik legkedveltebb nappali helyszíneként tér vissza. A kreativitásnak és képzőművészetnek dedikált helyszín olyan workshopokkal várja a látogatókat, melyek segítségével a szigetlakók közel kerülhetnek a gyermeki boldogság érzéséhez az alkotás és a kreatív energia felszabadítása által.
19. Luminárium alámerülés egy színes álomvilágba, mindez 800 m2-en speciális műanyagból és fóliákból, nagyteljesítményű légbefúvókkal megvalósítva. Ez egy szobor, ahol a művész építész, és a festést (nap)fény végzi.
20. A Civil Sziget fontos színtere a civil szférán belüli találkozásnak, párbeszédnek is, sőt a külföldi civil szervezetek jelenléte révén, a nemzetközi tapasztalatcserének.
21. Before I Die a vietnámi származású Candy Chang nemzetközi hírű designer-művész munkatársával arra törekszik, hogy a várost és közvetlen környezetét ábrándozásra, több érzelemre sarkallja, aktiválja a társadalmat az elmélkedésre és minél több lehetőséget adjon arra, hogy az emberek megosszák egymással vágyaikat, reményeiket, félelmeiket és történeteiket.
22. Ismét az Alternativa Kemping bejáratánál épül fel és várja közönségét a kora délutáni órákban fiatal európai zenekarok koncertjeivel a – Blokk Építésziroda által tervezett – gyönyörű Lightstage.
23. A pörgős bulik kedvelőinek nem kell külön felhívni a figyelmét a nagy elődök munkássága előtt tisztelgő Budapest Park Tribute Színpadra: itt kapnak helyet a világ legnagyobb csapatainak tribute bandái.
24. Egy egyedi színpaddal és egy új koncepcióval vág neki a 25. Szigetnek a tavalyi blues helyszín, amitől természetesen a műfaj szerelmeseinek nem kell elpártolniuk, hisz? a blues alapjai gyakorta visszatérnek majd. A megújult helyszín ?Music Box? színpadként él tovább, ahová a szervezők olyan produkciókat gyűjtöttek be, melyek nem távolodtak el azért annyira a bluestől.
25. Az Afro-Latin-ReggaeVillage Sziget egyik leghangulatosabb és legautentikusabb programhelyszínén – évről-évre színes programokkal ? idén hét napon keresztül változatos tánc- és mozgáskultúra, valamint afro dobtanítás workshopokkal várják a fesztiválozókat.

… és a sort még folytathatnánk, lásd www.sziget.hu

Kategória: Fesztivál


(comments are closed).