Bárkivel megeshet

2008. február 21. | 22:35 | 4Si

Nemrég postoltam egy viszonylag kelletmetlen szituációról, ami ki mással, mint velem történt meg.

Viszont azzal vígasztalom magam, hogy nem csak velem történhet ilyesmi. A benzintank kiürülése nem autófüggő dolog. Ugyanúgy előfordulhat egy BMW-nél vagy Mercedesnél, mint egy olcsóbb autónál. Ma délután a Roosevelt térnél épp egy SL Merci adta meg magát, a benne ülő üzletember kinézetű fickó jól elmatekozhatta a tankolást.

A különbség közte és köztem csak annyi, hogy ő a középső sávban robbant le, felcsapta az elakadásjelző piros gombot és a lehető legnyugodtabb módon telefonálgatott a kezében tartva kihangosított mobiltelefonját. Meg se kísérelte az autó odébbtolását, hogy ne akadályozza az amúgyis torlódó forgalmat. Bezzeg én…

Na, de a lényeg az, hogy úgy érzem nem vagyok egyedül az üzemagyag elfogyás terén és ez kicsit vígasztal. Azóta kínosan ügyelek a tankolásra. Félreértés ne essék, még véletlenül sem kárörvendek azon, hogy az SL Mergás csóka rápacsált ma.

Még valami: nagyon zavar, hogy az emberek vezetés közben telefonálnak. Mostanában szoktam figyelni és bizony elég sokan telefonálnak kihangosító nélkül. Az automata váltós autókat vezetőknél még talán nem is olyan veszélyes, mert nem kell annyi mindenre figyelni, de egy kézisnél szinte lehetetlen egyszerre kivitelezni a telefon kézbentartását, váltást, kormányzást. Így hát ne is tegyétek!

Kategória: Velünk történt

1 hozzászólás


  1. Towelie

    Pedig az SL-ben gondolom nem Niva szintű üzemanyagjelző van! (nem a Nivát bántom)


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: