Érthetetlen vénember

2008. február 8. | 23:21 | 4Si

Csütörtök délután jövök ki a MOM-ból és megyek hazafelé, gyalog. Mondanom se kell, hogy a szemem előtt ment el a villamos hála a hosszú pirosnak a zebránál, ezért úgy döntöttem, hogy legyalogolok a BAH-ig. Átmegyek a zebrán az Alkotás túloldalára (gyengébbek kedvéért: a sportpálya és a mentőállomás felőli oldalra), jobbra fordulok és szépen sétálgatok a csomópont felé.

Nézelődöm. Ha egyedül gyaloglom, akkor általában unatkozom és a forgalomban résztvevő autókat kémlelem, de ezt a tevékenységemet ugyanúgy űzöm társaságban is, csak akkor nem ilyen szinten. Csak ajánlani tudom mindenkinek, kiváló unaloműző. Egyetlen régi Almera (a képen kék színű nyíllal jelölve) jött velem szemben a főútvonalon a középső sávban. A BAH és a Csörsz utca között a buszsávból elágazik az út jobbra (a képen zöld ponttal jelölve), hogy meg lehessen közelíteni a sportlétesítményt. Az Almera a középső sávban totyog, odaérek a kis elágazáshoz és lelépek a járdáról, hogy megtegyem azt a pár métert a túlsó járdaszegélyig. Ebben a pillanatban az Almera átvág a buszsávon és egyenesen felém tart. Látszólag lassít, megvárja amíg átérek, de még fel sem teszem a lábam a járdára és a sofőr már tenyerel a dudán. Megállok, odafordulok, az Almera is megáll a buszsáv kellős közepén. Lehúzza a jobbegy ablakát, még le se ér az ablak, de már az anyóson ülő idős hölgy artikulálatlanul köpködi a szófoszlányokat az ablakon. Ekkor már látható volt a kedves pilóta is, 60 év körüli úr, első ránézésre tipikus weekend-driver alkat.

Ilyet szól az öreg, a hímnemű: “Fiatalember! Jobban tenné, ha figyelné a forgalmat, ha kedves az élete.” Uramisten! Anyám borogass! Lemerevedtem egy pillanatra a döbbenettől. Próbáltam fékezni az indulataimat, a lehető legudvariasabb formában megköszöntem a voltaképpen mélyen átgondolt tanácsot és további balesetmentes közlekedést kívántam.

Ilyen is van. Agyam eldobom. Már meg ne haragudjon senki, de az én teóriám az, hogy a 60 év fölötti embereknek igenis kelljen újra vizsgázniuk kreszből, rutinból, forgalomból, mert némelyikük önmagára és a forgalomra is veszélyes. Természetesen ez sosem fog megvalósulni…

Kategória: Velünk történt

2 hozzászólás


  1. Zsiráf

    Szerintem ott nincs zebra ahol átmentél.
    Az viszont tény, hogy elsőbbséget kellett volna adnia az Almerásnak, mivel ő fordult az adott útszakaszra és a kresz szerint téged illet az elsőbbség.(pontos megfogalmazás nem jut eszembe)

  2. Towelie

    Egyértelmű, hogy vizsgázni kéne 60 év felett! Dehát ebben az országban már csak így mennek a dolgok!


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: