Bemutatták az új McLaren MP4-23-at

2008. január 7. | 18:14 | jellem


Egy nappal a Ferrari bemutatóját követően, a McLaren is bemutatta legújabb versenygépét a stuttgarti Mercedes-Benz múzeumban, ezúttal azonban az esemény nem volt olyan fényűző mint tavaly. Az új autó szerdán teszi meg első métereit, Heikki Kovalainennel a volán mögött.

“A Vodafone McLaren Mercedes végső célja az, hogy harcba szállhasson az egyéni és konstruktőri világbajnoki címért “mondta a csapatfőnök Ron Dennis a stuttgarti Mercedes-Benz múzeumban, ahol a 400 meghívott vendég mellett a Mercedes 700 dolgozója is megtekinthette az új autó bemutatását.

Az MP4-23 első példánya csak tegnap készült el az angliai McLaren Technology Centre-ben, és csak pár órával a bemutató előtt érkezett meg a helyszínre, ennek ellenére már hosszú múltra tekinthet vissza az autó. Az első munkaértekezletre már 2006 novemberében sor került a McLarennél, majd az autó terveit 2007 márciusában kezdték el felvázolni.Az MP4-23 fejlesztéséhez 10 hónnappal ezelőtt láttunk hozzá gőzerővel, és az elmúlt hetek során Wokingban, Brixworth-ben és Stuttgartban is mindenki teljes erőbedobással dolgozott, különösen a karácsonyi időszakban, hogy erre a mai bemutatóra sor kerülhessen itt, Stuttgartban”mondta a McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh.

Természetesen rengeteg közös pontot találhatunk a tavalyi és az új autó között, az istálló közleménye meg is jegyzi, hogy “az MP4-23 az MP4-22 továbbfejlesztése, ezért nincsenek vizuálisan szembetűnő különbségek a két modell között”. A mérnökök a MP4-22-höz képest hosszabbítottak az új autó tengelytávján, kiegyenesítették az orr-részét, és mélyebben alávágott oldaldobozokat rajzoltak a tervezőasztalnál. További érdekesség az autó megjelenését illetően az autó orrán látható 23-as rajtszám, ami a tavalyi konstruktőri versenyből való kizárásnak köszönhető.

Az MP4-23 hajtásáról a Mercedes-Benz FO108V kódjelű motorja gondoskodik majd, melyhez karbonötvözetű váltót párosítottak, aminek az új szabályoknak megfelelően, 4 nagydíjat kell majd kibírniuk.

Martin Whitmarsh a Ferrarihoz hasonlóan kijelentette, a március 16-i melbournei idénynyitóig még az új McLaren is jelentős fejlesztéseket kap. A McLaren a héten Jerezbe utazik, ahol a tesztpilóta Pedro de la Rosa és Lewis Hamilton mellett a távozó Fernando Alonso helyére szerződtetett Heikki Kovalainen kezdi szerdán a tesztelést, zárt kapuk mögött. Hamilton a tesztelés második napján, csütörtökön fog beülni először a 2008-as McLarenbe.

Képek a bemutatóról:

Kategória: Forma-1


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: