Mitsubishi L200 2.5 DI-D Double Cab

2007. augusztus 29. | 0:00 | admin

Jófejek voltak a szalonban, mert odaadták nekem fél napra az L200-ast, hogy nyúzhassam. Így hát ki is vittem a Pilisbe, odafele lehetett huzatni és egyben ki tudtam próbálni terepkörülmények között is. Megnyerő.

Az előző L200-hoz képest nagyon sokat változtattak a japánok az autón, mind technikailag, mind formailag. Ezek előnyére váltak a járműnek. A 136 lóerős (314 Nm) 2.5-es turbódízel szépen húz, jól mozgatja a közel 3 tonnás terepjárót. A motort az ertéeles’ katica’ csúnyán leszólta, gyengének találta, én ezzel a kijelentésével nem értek egyet. A váltó jól kezelhetető, beugrik a fokozatokba. Az, hogy az ember magasan ül, a bazinagy tükrök, valamint az autó hatalmas termete magabiztosságot ad, érezteti a forgalommal, hogy itt bizony egy nagyhal’ úszik, tehát nem érdemes bevágni elé vagy fékezésre kényszeríteni, mert bizony ő a nagyobb és az erősebb.

A futómű tökéletesen kezeli a magyar utakat, hátul is külön lengőkarok vannak(nem laprugó), ezzel is növelve a biztonságot. Az autó terhelhetősége közel 1 tonna. Az előző szériához képest, az új L200-nak megnövekedett a fordulóköre 5,9 m-re. Ezt én egy kicsit nagy értéknek találom, engem kifejezetten zavart. A másik problémám a duda érzékenysége volt. Nehezemre esett egykézzel tekerni a kormányt úgy, hogy ne érjek hozzá a kormány azon felületéhez, ami megszólaltatja a dudát. Ezzel jópárszor sikerült akaratlanul felhívni magamra a figyelmet.

Amint kiértem a terepre, beraktam összkerékhajtásba és szépen lopakodtam a sár irányába. Az L200-t menetközben is összkerékbe lehet tenni. Nagy előnye az autónak a Nissan Navarához és a Toyota Hiluxhoz képest, hogy az összkerékhajtást nem csak terepen lehet használni, hanem akár országúton is, tehát összkerékben nem csak max. 40-nel lehet totyogni, hanem akár autópályán 130-cal is döngethetünk. Ez különösen télen vagy esős időben lehet fontos. A difi egyaránt remekelt sárban, agyagos földön, és homokban is. A durvább gallyak közé azért nem mertem bevinni a gépet, nem biztos, hogy jól mutatott volna az oldalán egy kurvanagy’ karcolás. Hála a hatalmas tükröknek, jól látható a kocsi oldala, valamint az ág, ami éppen húsig karcolja a kocsi oldalát. Imádom a hatalmas tükröket, sokkal magabiztosabbnak érzem magam, mert jól látok mindent bennük. Hála a nagy terepszögeknek, nem nagyon tudunk felakadni sehol, viszont a kilépőkre figyelni kell, mert azok egy kicsit alacsonyabban helyezkednek el. Szóval jó, bárki bármit mondhat, szerintem nincs ellenfele a kategóriában.

Az ülés kényelmes, jó az oldaltartása a gyorsabb kanyarokban is. A műszerfal nekem annyira nem tetszett, de sötétben jól mutat. A középkonzol tetején egy kijelző vigyorog, ami magában hordozza az órát, barométert, iránytűt, magasságmérőt, hőmérőt és a rádió információit. Lentebb a klíma vezélői találhatók. Nagyon tetszett, hogy a plató és a tojáskabin közti ablaküveg is elektromosan leengedhető, így nincs huzat a kocsiban nagy sebességnél sem, zseniális.

Az autó fogyasztása vegyes útviszonyok között 8,5-9 L között volt. Úgy vélem egy 3 tonnás autótól egy ilyen fogyasztási érték egészen barátinak mondható.

A tekintélyről:

Végén mikor vittem vissza a verdát, a szélső sávban álltam a pirosnál. A kereszteződés után autók parkoltak a sávomban, úgyhogy már a lámpánál sávot kellett, hogy váltsak. Gyalogosaknak villog a zöld, finoman kirakom az indexet balra és betolom az 1-t. Piros-sárgánál letekintek a szomszéd pilótára, nézem vajon kilő vagy beférek elé. Véletlenül kicsit gyorsabban engedtem fel a kuplungot és megcsikordultak a hátsókerekeim, nézem a tükröt, a csávókám úgy befosott, hogy legalább 20 méterre voltam már előtte és még csak akkor indult el.

Ami tetszett:

  • Szép forma
  • Hatalmas méret
  • Jó futómű
  • Alacsony fogyasztás
  • Elektromosan leengedhető hátsóablak

Ami nem tetszett:

  • Nagy fordulókör
  • Érzékeny duda

Kategória: Teszt


Hirdetés 300x250



Szólj hozzá Te is!

A hozzászólás szövege: